Kyllingebryst med hasselback kartofler

Til 4 personer

Hasselback kartoffel
4 stk. bagekartofler
2 spsk. olie til smøring af fad
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber

Kyllingebryst
4 stk. kyllingebrystfilet
2 spsk. olie til stegning
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber

Yoghurtdip
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. paprika
1 spsk. ketchup
1 stk. økologisk citron
½ tsk. salt
friskkværnet peber

Tilberedning

Hasselback kartoffel
Sæt ovnen på 200 grader og tag bagepladen ud af ovnen inden du starter.

Vask kartoflerne og skær dem over i to, læg dem på et skærebræt med den flade side nedad. Læg en grydeske tæt på hver enkelt kartoffel og snit gennem kartoflen med en kniv, så kniven rammer skaftet på grydeskeen. På den måde undgår du at skære hele vejen igennem kartoflen. Lav snittene så tæt på hinanden, som du kan. Gentag indtil du har skåret alle kartoflerne på denne måde. Læg bagepapir på bagepladen og læg herefter kartoflerne ovenpå, stadig med den flade side nedad. Smør olie på den rillede side af kartoflerne og krydr dem med salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen i en time. Når der er 20 minutter til de er færdige, starter du med at tilberede kyllingebrysterne. Sæt minuturet på 40 min. Når kartoflerne er færdige efter en time, tager du dem ud af ovnen.

Kyllingebryst

Varm en pande med lidt olie til høj varme og skru herefter ned til middelvarme. Læg kyllingebrysterne på den varme pande og krydr med salt og peber. De skal have 4 minutter på hver side.

Yoghurtdip
Riv skallen fra 1 citron på et rivejern. Tag en lille skål og bland yoghurt, paprika, ketchup, skal fra 1 citron og smag til med salt og peber. Server kyllingebryst og yoghurtdip sammen med hasselback kartoflerne