Personer: 4
1 krondyrkalvekølle (frossen)
2 porrer
2 løg
2 gulerødder
2 pastinakker
½ bundt timian
½ bundt rosmarin (eller tørret)
Olivenolie
Salt og peber
Tilberedning
Køllen optøs i 2 døgn i køleskab. Befri køllen for hinder og fjern kødet fra det lange ben og skrab alt kødet af så benet er helt frit. Læg dyrekøllen på en rist med en bradepande under, hæld lidt vand under. Køllen smøres godt ind i olivenolie, salt og peber. Læg grøntsager og krydderurter ved siden af køllen. Stil køllen i forvarmet 220 grader varm ovn og lad den stege i 60 minutter. Herefter tages køllen ud og hviler i 40 minutter inden den skæres ud, ellers mister kødet alt sin saft og kraft.
Tips. Gem alt det afpudsede kød og hinder til fonden samt saften og kraften fra køllens bradepande bruges også til fonden.