Kotelet med agurk i dildfløde samt hovedsalat

4 koteletter

hvedemel

Salt, friskkværnet peber

 

 

 

 

1 hel agurk eller 3 skoleagurker

1 tsk flagesalt

2 dl syrnet fløde

¼ dl hakket dild

Revet citronskal fra ½ ubehandlet citron

1-2 spsk citronsaft

friskkværnet peber

1-2 stk dansk hovedsalat

 

Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær den i skiver.

Drys agurkeskiverne med salt og lad dem trække 5-10 min.

Skyl saltet af og dup dem tørre.

Rør syrnet fløde, dild, citronskal og citronsaft sammen og vend agurkerne i cremen. Smag til med friskkværnet peber og måske et par saltflager.

Vend koteletterne i hvedemel krydret med salt og peber.

Brun koteletterne 1 min. på hver side ved god varme og steg dem færdige ca. 3 min. på hver side ved middel varme. Servér med agurker i dildfløde og salat.