Kombineret smartwatch/mobiltelefon til børn

Det giver en kæmpe tryghed, når dit barn har sit smartwatch på, for så kan I ringe og skrive sammen, og du ved altid, hvor dit barn befinder sig. En oplagt gaveidé til børn fra fireårsalderen. Tre glade børn har prøvet Xplora 4, som det nyeste smartwatch hedder og de er vilde med det.

Af Henriette Rosenthal

Maria Deis er mor til seksårige Bertram, der var meget spændt på at prøve sit nye, blå smartwatch.

smartwatch der er nemt at aflæse
– Det er sjovt at se, hvor langt jeg har
gået, siger Bertram.

– Det tog ikke mange øjeblikke at indstille det. Så Bertram kunne få uret på kort tid efter, det var pakket ud af pakken. Vi har kodet tre telefonnumre ind, som er dem, han skal kunne ringe til: mor, far og morfar.

– Det er godt, at der er en ”school mode” funktion, så uret ikke forstyrrer, mens børnene er i skole. Vi ved godt, at det kan tage fokus og være svært ikke at lade uret være. Men det skal jo ikke forstyrre i skoletiden.

– Bertram elsker uret og sidder ofte og kigger i det. Han har selv fundet ud af mange af de smarte funktioner og måden man kan gøre det personligt på.

– Han var været inde og ændre i hvordan uret ser ud, og er meget interesseret i at lære klokken at kende, hvilket han næsten kan allerede. Han har også fundet ud af, hvordan man tager billeder med uret, og hvordan han gemmer billedet som baggrund. Han har valgt et billede af ham og lillebror som baggrund.

– Vi har taget en god snak om, hvordan man skal forholde sig til at tage billeder. At man ikke bare må tage billeder af andre uden at have fået lov, og at man ikke skal dele billeder af andre uden at have fået lov. – Jeg synes det er meget relevant, allerede nu at lære ham god pli i forhold til billeder og deling.

Hver aften kigger vi på, hvor mange skridt han har gået.

– Det er ofte mellem 16.000 og 22.000 skridt på en dag. En anden fin funktion er, at man kan sende emojies og talebeskeder til hinanden via ur og app. Vi får de sødeste små talebeskeder og emojies med hjerter i øjnene.

nemt at indstille smartwatch

Jeg bruger talebeskederne til at fortælle, at jeg er på vej for at hente ham. Så ved han at han skal afslutte legen, rydde op og gøre sig klar. På den måde får han tid til selv at afslutte, og bliver ikke altid afbrudt midt i det sjove. Det er en ekstra fordel de dage, hvor vi skal skynde os videre, når vi skal til gymnastik.

– En anden fed funktion er, at vi kan følge med i hvor han er. Bertrams lillebror lider af epilepsi, og de dage han har anfald, og der kun er en af os hjemme, kan Bertram selv cykle i skole. Vi bruger det kun i nødsituationer, da jeg synes, at han er for lille til selv at køre afsted.

– Med talefunktionen kan jeg minde ham om at huske at låse cyklen og gå under tunnelen, så han ikke skal krydse den store vej. Dette er en bekymring jeg har haft længe, som med dette ur er blevet meget mindre.

pige ringer sammen med sin far.
Med Lilis egne ord så synes hun
”sindssygt megamange
tusinde millioner”
godt om sit smartwatch,
fortæller Tiine.

– Jeg var lidt bekymret for, om uret kom til at tage fokus. De bekymringer er fuldstændig manet til jorden. Vi har en regel om, at han ikke bruger det i skolen, og ikke ringer fra det i SFO, fortæller Maria.

Tiine Louagers datter, Lilli, er syv år og går i første klasse.

– For os er den vigtigste funktion opkald. Det er den, vi har mest brug for. Men vi har også stor glæde af GPS-trackeren, og den er meget nøjagtigt og pålidelig.

– Lilli har haft stor glæde af at sende lydfiler og emojies. Videoer og billeder har hun også taget en masse af og synes det er supersjovt. Alle funktionerne er nemme at bruge, både for Lilli og os. Ikonerne ligner meget de velkendte fra vores telefoner og virker på næsten samme måde.

– Selve opsætningen af uret og forældre-app’en er lige så nem og urets look er meget stilrent og børnevenligt. Lilli synes det er det sejeste, hun nogen sinde har fået. Med hendes egne ord så synes hun ”sindssygt megamange tusinde millioner” godt om det, fortæller Tiine.

Sabine Henriksen er mor til Malthe, som er fem år, og han lærte at bruge uret på ingen tid.

funktioner på xplora smartwatch ur
– Malthe er helt vild med sit nye smartwatch og
elsker at have det på, siger mor Sabine.

– Xplora 4 er meget brugervenligt og det er virkelig rart, at man som forældre har kontrol over, hvem han ringer til og kan se hvor Malthe er. Det tog ham under 10 minutter, så vidste han både, hvordan han kunne ringe, tælle skridt, vælge baggrund og tage billeder. Han har også lært, hvornår og hvordan det skal sættes til opladning. Jeg har især benyttet mig af GPS-funktionen, som bliver rigtig vigtig, når han skal til at gå til og fra skole.

– Malthe er vild med urets ”look”, især at man kan vælge ny baggrund, som man har lyst til. Skærmen er meget brugervenlig,og man kan se, hvad man laver.

– Malthe er helt vild med sit nye smartwatch og elsker at have det på. Vi kan godt mærke, han løber lidt ekstra og går ekstra mange skridt, når han har det på, fordi det er sjovt at se skridttællerens tal stige. Desuden er han vild med, at han bare kan ringe til sin mormor og farfar, som han har lyst til, fra sit ur, uden mor og far skal være med, siger Sabine.

Du kan læse mere om Xplora 4 på deres hjemmeside her: www.xplora.dk/ eller se flere af vores tests her: bornogfritid.dk/vi-har-testet-xplora-smartwatch-til-boern/