Det skal du bruge (4 pers.)
Smørsauce – den hurtige
1 pakke saltet smør
2 spsk. æbleeddike
Salt og peber
Smørsauce – luksus udgaven
1 æble i tern
2 tomater i tern
½ bundt dild hakket
½ bundt persille hakket
2 spsk. hakket kapers
1 hakket skalotteløg
Sennepssauce
100 g smør
1 tsk. mel
Saft og skal fra 1 økologisk citron
2 spsk. grovkornet dijonsennep (eller efter smag)
1 liter fiskefond (se opskrift fiskefond til saucer)
¼ piskefløde
Salt og peber
Sådan gør du
Smørsauce
Smør varmes i en tykbundet gryde, lad det bruse op og blive nøddebrunt, trækkes til side, 2 spsk. æbleeddike eller anden eddike tilsættes samt lidt salt og peber. Hvis det skal være luksus udgaven, tilsættes nedenstående ingredienser. Tilsæt alle ingredienser som vendes i smørsaucen i et halvt minut og anvend med det samme.
Sennepssauce
Smør smeltes i en tykbundet gryde, tilsæt 1 tsk. mel under kraftig omrøring,
tilsæt revet skal og saft fra 1 citron. Fortsæt med at piske. Afhængig af hvor stærk du
ønsker den, tilsættes 2 spsk. grovkornet dijonsennep. Skru ned for varmen på halv styrke. Det kan godt blive tykt nu, tilsæt nu fiskefonden lidt ad gangen, ca. en liter.
Tilsæt piskefløde og lad den koge ind. Smag evt. til med mere sennep, salt og peber
Tips
Hvis du synes saucen er for tynd i konsistensen, så tilsæt mere smør og lad den koge mere ind. Du kan også jævne den. Hvis du synes saucen mangler syre, tilsæt lidt mere
citronsaft eller et skvæt god eddike.
Vil du have en hurtig sennepssauce, så laves den på 100 g smeltet smør,
1 dl hakket skalotteløg, revet skal og saft fra 1 citron som sauteres. Må ikke tage farve. 1 tsk. mel, piskes godt igennem. Tilsæt ½ flaske hvidvin, 2 spsk. grov sennep,
½ liter piskefløde og lad det koge ind. Smages til med salt og peber.