Klassisk torsk i ovn
Det skal du bruge (4 pers.)
1 hel torsk 1-1,5 kg, Beregn 300 gr. pr. person – er fisken med hoved og hale 400 gr. pr. person
- Fiskefond til sauce
- Hoved, hale og ben
- 1 spsk. hel peber
- 2 løg grofthakket
- 1 porre i skiver
- 1 pastinak i skiver
- 3 laurbærblade
- saft fra 1 citron
- 1 bundt dild
- 2 spsk. Salt
Torsk i ovn – Sådan gør du
Torskestykket lægges i et smørsmurt ildfast fad med 1/2 flaske hvidvin og 1 1/2 liter fiskefond. Pensl torsken med smeltet smør, salt og peber, timiankviste og dildkviste og Læg folie hen over fadet. Der skal hældes væske hen over torsken jævnligt ellers bliver der kun smag fra den ene side.
Ovnen skal stå på 200 grader. Hvor længe afhænger Af størrelsen. Denne størrelse skal have ca. 10 min. Hvis du køber torskefilet, skal de Have ca. 3 min. i ovnen.
Nu fjernes skindet, det skal kunne trækkes af, ellers skal torsken have lidt længere tid. Hæld nu væden fra. Pak fadet ind i folie og stil det lunt ved komfuret, mens du laver saucen. Si fonden, denne bruges til sennepssauce. Torsken anrettes på et fad, overhældes med fond, så torsken holder sig varm. Sæt torsken På bordet. Sæt alt tilbehøret i skåle rundt om fadet med torsk og så er menuen klar!
Velbekomme.