Kartoffelsalat med æg, grønt og hytteost

Kartoffelsalat med æg, grønt og hytteost

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

Kartoffelsalat

  • 650 g små kartofler med skræl
  • 200 g haricots verts (fra frost)
  • 1½ tsk. fint salt til kogning
  • 4 æg
  • 1 mellemstort rødløg
  • 1 mellemstort æble, gerne rødt
  • 1 lille agurk
  • 25 g græskarkerner

Dressing af hytteost

  • 400 g hytteost
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 bundt persille
  • ½ tsk. fint salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 mellemstore skiver fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)

Tilberedning

Kog kartoflerne 15-20 minutter, i vand tilsat 1 tsk. fint salt, samt bønnerne i ca. 2-3 minutter, i vand tilsat ½ tsk. fint salt og afkøl dem herefter.

Kog æggene i 8 minutter og afkøl dem straks i koldt vand. Rens æblet og løget og skær dem i tern. Skær agurken i tern. Skær de afkølede kartofler i skiver, halver bønnerne og skær æg i store tern.

Rist græskarkernerne på en tør pande. Fordel ingredienser lagvis i en skål og top med græskarkerner. Rør hytteost med dijonsennep og hakket persille. Smag dressingen til med ½ tsk. fint salt og peber. Fordel den herefter over salaten. Server med ristet fuldkornsrugbrød.

Velbekomme.