Kærestetur i romantiske omgivelser

I enhver børnefamilie er der rutiner og opgaver, der skal klares nærmest fra man står op om morgenen, til man går i seng igen om aftenen. Det efterlader ikke meget tid til tosomhed og romantik. En weekendtur eller en middag med overnatning et par gange om året, kan gøre underværker for parforholdet. Bare det at komme væk fra hamsterhjulet, uden børn, vasketøj, kødgryder og lektier der skal hjælpes med, en aften eller weekend med ham/hende du i sin tid valgte at forelske dig i og skabe en familie sammen med.

Af Bonnie Jensen

Jeg havde selv, længe drømt om at komme på romantisk weekendophold, alene med min mand, som jeg forelskede mig i for mere end 20 år siden. Vi har teenagere, der stort set dagligt har gæster på besøg, og så har vi en stor familie og vennekreds, som vi nyder at bruge tid sammen med. Så en helt almindelig tirsdag formiddag sendte jeg min mand en besked: Inviterer du mig på weekend på fredag?

Nyrenoveret gods på Langeland

Og den ide var han selvfølgeligt med på, tilbage stod nu bare at finde et sted i Danmark, som havde åbent for gæster i disse Corona tider. Efter et par dages søgning på internettet og snak frem og tilbage om hvad vi ønskede, fandt jeg Skrøbelev Gods, der så ud til at opfylde alle vores ønsker. Et 351 år gammelt, men gennemgribende nyrenoveret gods på Langeland, beliggende i de skønneste grønne omgivelser. Her var store og lækre værelser med en-suite badeværelser med jacuzzi, eneste minus var, at der var lukket grundet Corona. Jeg tog alligevel chancen og ringede Godsejeren Claus Agerskov op og fik en god snak. Han ville gerne åbne godset op for min mand og jeg for en weekend, og som sagt så gjort.

Rundvisning på godset

Fredag pakkede vi bilen og drog sydpå. Efter to timers kørsel, blev vi modtaget af Ana Hansen, godsets bestyrer, der tog hjerteligt imod os og viste os rundt på godset. Vi var igennem den store og smukt indrettet restaurant, Riddersalen, med mange hyggeligt dækkede borde, med lækkert loungeområde foran den store pejs, og blev vist over i deres helt fantastiske vinkælder. Vi gik over broen der ligger på kærlighedsstien, og hun låste op for alle de skønne værelser, der alle var indrettet i forskellig romantisk og herskabelig stil. Alle værelser havde en hyggelig pejs. Alle suiter havde jacuzzi på badeværelserne. Til sidst gik turen til brudesuiten, eller præsidentsuiten som den også kaldes, hvor vi skulle bo de næste to dage.

Præsidentsuiten

Her ville jublen ingen ende tage. Hold nu op, hvor er den smukt indrettet med detaljer, der er selv royale værdige. Jeg faldt næsten i svime over den imponerende lysekrone, der hang ned fra den smukkeste kuppel udført i stuk, som var bygget ind i det sænkede loft. Overalt hvor vi begav os hen på godset, blev vi imponerede af de smukkeste stuklofter, der var lavet så flot, at man er sikker på at stukken ”er født” med bygningerne.

Morgenmad i havestuen

Da Skrøbelev Gods var lukket for gæster, valgte vi i samråd med Ana at spise vores morgen- og aftensmad i den hyggelige havestue. Her diskede Ana op med et overdådigt morgenbord begge dage, og til aften lavede hun præcis de retter, vi ønskede os. Vi fik lov at nyde al den lækre mad i tosomhed, med udsigt til Danmarks ældste spisekastanjetræ der troner i godsets smukke baghave. Denne oplevelse havde vi ikke fået med, hvis vi var kommet på besøg i godsets åbningstid, så skulle måltiderne jo indtages i den fantastiske Riddersal. Ikke at det ville være en skam, men intimiteten ved at sidde alene i ”egen havestue” skruede en tand op for romantikken.  

Kærlighedsstien

Omgivelserne der omkranser godset skulle selvfølgeligt også udforskes, og her fandt vi den yndigste bro over søen der ligger langs med kærlighedsstien.

Omgivet af den smukkeste natur

Udenfor godsets område, gik vi nogle dejligt lange ture i den smukke natur, og for sådan to indfødte københavnere, var det et syn for guder med de smukke gule rapsmarker der stod i fuldt flor.

På gensyn

Vi havde en helt fantastisk weekend, hvor vi fik kigget hinanden dybt i øjnene, fik snakket om alt det, vi ikke når i vores travle hverdage, og det er bestemt ikke sidste gang vi besøger Skrøbelev gods. Vi vender stærkt tilbage allerede om en måneds tid, hvor vi har set at de har ginsmagning i deres fantastiske vinkælder, og det skal vi opleve med et nært vennepar, som også skal opleve dette fantastiske åndehul i Skrøbelev.

Skrøbelev Gods, indgang

Slow living eller store fester

Det fantastisk lækre gods er blevet fuldstændig renoveret, siden Claus Agerskov og hustru Anita Waage overtog det i 2007. Herregården er nu blevet forvandlet til et romantisk hotel med jacuzzi. Her kan man afholde et stort og romantisk bryllup og booke et skønt værelse til bryllupsgæsterne. Man kan booke weekendophold, en-dags overnatninger, man kan holde konfirmation, firmafest, events, kursusarrangementer, konferencer eller tage på familieweekend. På Skrøbelev Gods, kan du – kort sagt – gøre lige præcis som du har lyst, og med deres motto ”slow living” og i de fantastiske omgivelser, er du garanteret et skønt og afslappende ophold.

Du kan læse meget mere om godset her: www.skrobelevgods.dk