Kæresteferie

Vores hverdag er præget af stress, og vores kalender er fyldt op med ting vi skal huske. Når vi så samtidigt skal huske for alle i familien, ja så kan det engang imellem være sundt at trække stikket, rejse væk og slappe af og nyde nuet sammen med sin partner. Det her er forkælelsestid med hinanden uden vores børn.

 

Af: Susanna Larsen

Storbyferie i Amsterdam

I Amsterdam er der en cykel pr. indbygger, altså er der over 700.000 cykler i byen. Når du tager til Amsterdam, kan det være en fordel at leje en cykel og tage ud at se byen på egen hånd. Afstandene er relativt korte, landskabet et fladt, og cykelstierne er ret gode.

I den gamle arbejderbydel finder du byens hyggeligste shopping kvarter. På 9 Straatjes som gaden hedder, findes der en masse butikker, trendy shops, gallerier og lækre restauranter. Her kan du sagtens bruge en hel dag.

Når du rejser til Amsterdam, er det obligatorisk med et besøg på Van Gogh Museum, Anne Franks hus, og en tur langs kanalerne. Museet har verdens største samling af kunst fra den hollandske kunstners hånd.

Ii Amsterdam er der god mulighed for at nyde masser af god mad og drikke. Start dagen med en vidunderlig morgenmad, og gå ikke glip af Café Gollem på Raamsteeg 4. Her kan du vælge imellem utallige af øl på flaske og mere end 10 forskellige fadøl. For ikke at tale om deres vidunderlige blomstermarked i foråret, hvor du kan se, købe og dufte til alverdens smukke blomster og glem ikke at nyde synet af deres fantastiske tulipaner som findes i et hav af farver.

 

Solsikker tur til Gran Canaria

Den skønne solrige ø, ligger på de fleste danskeres favoritliste. Her er du garanteret det bedste af sol og strand, god mad, fornøjelser, shopping og masser af sport – både på land og til havs.

Oplev sanddynerne i Maspalomas eller Playa del Inglés lange sandstrande og øens mest moderne ferieby Meloneras. Solsikre Puerto Rico og maleriske Puerto de Mogán byder på små vindbeskyttede strande og hyggelige havne. Oplev også skønne Las Palmas, som er øens hovedstad, hvor der er rig mulighed for shopping. Oplev naturen på Gran Canaria Når du tager en tur op i bjergene på Gran Canaria, vil du opleve det idylliske bjerglandsskab omgivet af pelargoniebuske, bougainvillea og vedbend i kaskader af blomsterkarse og klematis, bevogtet af kraftig agave og stikkende kaktus. Kør gennem fyrreskovene op mod Pico de las Nieves 1.950 meter over havet. I den friske bjergluft føles det som om, at der er langt til Maspalomas’ sandstrande og Playa del Inglés pulserende natklubber.

Hvis du søger mere end sol og strand, så er Gran Canaria en fantastisk destination til vandring og cykling i dejlige vejr. Her finder du mange fine vandrestier med smukke udsigter i det varierende landskab. Bind vandreskoene og oplev en helt ny og anderledes side af charterøen.

På øen finder du et stort udvalg af restauranter der byder på retter fra alle verdenshjørner. Spanske og internationale retter dominerer, sammen med kanariske specialiteter som papas arragadas – ”rynket kartoffel”. Lokale oste, frisk fisk, blæksprutte og tapas hører til nogle af de gastronomiske højdepunkter i det kanariske køkken.

 

Vulkan Øen

Madeira er ikke en Kanarisk ø, men beliggende i Atlanterhavet, 600 km ud for Afrikas kyst og ca. 400 km nord for den populære, spanske øgruppe. Madeira tilhører Portugal og har et fantastisk klima, der ligner den danske sommer, når den er bedst – men her varer sommeren hele året rundt. Madeira er en bjergrig ø, med dramatiske landskaber og fantastiske miljøer. Med kælenavne som “Atlantens Perle” og “Guds have” får man nemt en idé om, hvor smukt her er.

Plantelivet er betagende i al sin pragt, med blomster der virkelig eksploderer i farver, og tropiske frugtplantager, som kan få enhver til at måbe. Holder man af at vandre, vil man elske Madeira, der har utallige vandrestier i bjergene, hvor man kan beundre det fantastiske dyre- og planteliv på øen, samtidigt med at man har en vidunderlig udsigt over dale, kløfter og bjergtoppe fra de snævre bjergsider. Den største indtægtskilde på Madeira er turisme, og ud over de smukke omgivelser og de spændende naturoplevelser, tilbyder Madeira også traditionelt strandliv, hvis man vil tage sol og bade på ferien. Her er en naturlig sandstrand – Prainha – med dramatisk, sort lavasand og adgang via en snæver, skrånende sti. Her er også kunstige strande, både sandvarianter med sand importeret fra Saharaørkenen, samt populære stenstrande. De underholdende aktiviteter under ferien på Madeira inkluderer bl.a. vandringer, dybhavsfiskeri, vandsport, golf på fantastiske golfbaner og utallige bådudflugter.

 

På den anden side af sundet

Sverige kan være det perfekte sted at nyde en kærlighedsferie i rolige og naturskønne omgivelser. Her ligger de tre prisvindende spa-hoteller Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen og Falkenberg Strandbad – alle tre skønne ferieoaser med fantastisk opvartning og luksusbehandlinger i topklasse. Overrask din udkårne med et weekendophold på et spa-hotel og nyd et velfortjent pusterum sammen.

Hvis I ikke er forelskede inden I tager afsted, så bliver I det helt sikkert efter en romantisk get-away ved Sveriges smukke kyster. Nærvær og hygge er i sandhed i centrum på de svenske kyster, hvor stilheden sænker sig som en blød dyne, og kun brydes af bølgernes blide brusen. Her kan I nyde hinandens selskab helt uforstyrret og komme ekstra tæt på hinanden med lækre spabehandlinger, hvor I bliver guidet gennem et univers af spaoplevelser samt flere timers ultimativ luksus. Nyd kvalitetstid ved stranden og flet fingre over et måltid mad i særklasse. Fælles for alle tre hoteller er, at de kun ligger få timers kørsel i bil fra København. Efter en rask lille køretur i det friske forår kan du og din udkårne nyde den blomstrende svenske natur, havet og hinanden.