Det skal du bruge (4 pers.):
Medisterpølse
1 SMAGFULD julemedister
3 laurbærblade
2 løg i halve
3 fed hvidløg
1 tsk. hele peberkorn
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
Til stegning af medisterpølse
Olie til stegning
½ bundt timian
½ løg
2 friske figner i halve
Stuvet grønkål
½ pose stuvet grønkål frisk
2 løg hakket
1 spsk. dijonsennep
½ liter fløde
Lidt olie til stegning
1 spsk. smør
Salt og peber
Sådan gør du
Læg medisterpølsen i en gryde og dæk den med vand. Varm medisterpølsen op med løg, hvidløg, laurbærblade, citronsaft, og peberkorn. Lad medisteren simre ved jævn varme i 20 minutter. Sluk herefter for varmen, tilsæt salt og lad medisteren stå og trække i vandet i 20 minutter. Imens skylles grønkålen godt og duppes med et
viskestykke. Hak grønkålen groft. Tag en håndfuld fra og hak det mere fint, det skal bruges til sidst. Hak løgene fint og tag halvdelen fra.
Når medisteren har hvilet i 20 minutter, tages medisteren op af vandet og skæres
ud i 4-6 stykker. Varm en pande op med olie og læg medisterstykkerne på den varme pande sammen med det halve løg og timian. Vend stykkerne hyppigt. Efter 5-7 minutter, tages løg og timian af panden. Læg de halve figner på panden og steg dem sammen med medisteren. Tag en ny pande, varm lidt olie op på panden og tilsæt grønkålen sammen med den ene halvdel hakkede løg. Svits det igennem 3-4 minutter og vend det hyppigt. Tilsæt nu dijonsennep og fløden og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
Tag medister og de stegte halve figner af panden og anret dem sammen med den stuvede grønkål. Serveres straks.