Personer: 4
3 bakker jordbær skyllede
1 knivspids salt
Korn og stang fra 1 vaniljestang
2 spsk. akaciehonning
Saften fra 1 appelsin
½ dl vand
Tilbehør
Fløde, vælg den bedste piskefløde du kan få. Økologisk fløde er at foretrække.
Pynt
Revet mørk chokolade
Mynteblade
Tilberedning
Tag de 2 bakker jordbær og fjern stilkene. Halvér jordbærrene og put dem i en gryde. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Læg vaniljestang samt vaniljekornene ned i gryden sammen med appelsinsaft, akaciehonning, vand og salt. Bring bladningen i kog og lad det simre under omrøring til den bliver til grød. Tag vaniljestangen op og stil grøden til afkøling. Tag den sidste bakke jordbær, fjern stilkene og skær dem i mindre stykker. Vend de friske jordbærstykker i jordbærgrøden. Pynt med revet mørk chokolade og mynteblade.
Tips Du kan gemme kompotten i et syltetøjsglas skyllet i Atamon, så har du en superlækker marmelade.