Ikke helt den barsel jeg havde drømt om – og dog

YAY – endelig barsel! Jeg har længe glædet mig til denne tid, hvor jeg i mine drømme havde forestillet mig, at jeg skulle få slappet helt af inden en lille ny baby ankommer, med alt hvad det indebærer af selvforkælelse, den sidste klargøring til baby og ikke mindst en daglig middagslur i ro og fred.

Men sådan skulle det altså ikke lige være – hvert fald ikke til at starte med.

Middagslur er der ikke noget af i øjeblikket, så når klokken nærmer sig 19.30 og børnene er puttet, så er jeg så godt som grydeklar. Min barsel begyndte nemlig med den velkendte lock-down, hvilket betyder at vi ALLE er hjemme. To børn med krudt i r***n og en mand som skal have ro og tid til at arbejde hjemmefra. Det betyder også, at jeg skal agere pædagog, kok, rengøringsassistent, konfliktmægler og MOR hele dagen.

Det gjorde mig lidt træt bare at tænke på i starten, men faktisk har det givet os som familie noget helt særligt…

Som det ser ud i øjeblikket, har vi alle været hjemme i godt to uger på grund af virussen, vi kalder Covid-19, og vi har godt tre uger tilbage, ifølge regeringen. Det kan føles mærkeligt, mest for børnene, at vi (som alle andre) er opfordret til at blive hjemme og alt har lukket. Vi har sagt til pigerne at de holder en lang ferie, men det er lidt svært for dem at forstå, at vi altså ikke kan tage i Tivoli eller svømmehallen, nu hvor vi har fri, og ikke mindst bare komme ud og gøre de ting som vi plejer. Og så er der jo mine drømme om selvforkælelse, som er sat på standby for en stund… ?

Lykken i de små stunder.

Barsel under corona

Men midt i alt det forfærdelige der sker rundt om i hele verden, har vi valgt at få det bedste ud af det, og nyde at vi faktisk alle sammen kan være sammen, og gøre lige hvad vi har lyst til. Hvor heldige er vi egentlig lige, når vi nu har mulighed for at opleve vores børns bedste timer i løbet ad dagen og alle de guldkorn de kommer med. Det er de stunder, som giver os som familie noget helt særligt, og bringer en masse smil og grin over bordet blandt tusind af perler og tusser, skovture i haven og hvad vi nu ellers finder på af sjove aktiviteter.

Og faktisk har vi fået en masse ekstra kvalitetstid sammen, nu hvor vi får varer leveret udefra og ikke bruger tid på kørsel frem og tilbage fra arbejde.

Men nu må den her ufrivillige Corona-virus ”ferie” gerne snart få sin ende, så vi mindsker konsekvenserne for de ældre, økonomien og nervøsiteten for at sætte et lille spædbarn i verden midt i alt dette.

Så #stayhome så vi alle passer på hinanden ❤️

Læs Simones tidligere indlæg her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments