Hvordan ser jeres madpakker ud?

Vi er mange, der har svært ved at finde inspiration til de daglige madpakker, så vi har bedt et par familier give os lidt inspiration.

Af Bonnie Jensen

De store spørgsmål i mange familier når der skal smøres madpakker, er pålæg, fyld og indhold. Hvad skal vi putte imellem og på brødet? Mulighederne er uendelige, og alligevel har mange børn perioder, hvor de helst bare vil have det samme pålæg på alle madderne, hver dag i flere uger. Og i virkeligheden er det vel ikke så vigtigt, hvilket slags pålæg barnet spiser, så længe der kommer lidt brændstof i maven?

Man kunne f.eks. lægge en ekstra ”uønsket” mad i kassen hver dag, bare for at inspirere barnet til at smage på noget andet. Man kan også prøve at tale med sit barn om, hvad det helst vil have, og også om maden skal pyntes, eller det grønne skal være ved siden af maden. Børn har en medfødt evne til at mærke og fortælle, når de er sultne og til at spise efter kroppens behov. Vi har ladet et par familier smage på et par varianter fra Tulip Pålækker, se her hvad de kom op med.

Holder sig længere friskt, og bliver ikke tørt

– Hjemme hos os bor tre drenge på 7, 12 og 18 år, så der skal laves mange madpakker hver dag. Jeg prøver at flexe imellem rugbrød eller grov sandwich med lækkert pålæg og rester fra aftensmaden (hvis der er nogle), en masse grønt i stave, samt lidt frugt, fortæller mor Mette Engel.

– Jeg synes at man ofte kører i det samme, og jeg prøver at inddrage børnene i det, netop for at være sikker på at de får noget, de har lyst til, så det bliver spist. Jeg vil gerne lave lækre og indbydende madpakker, med lækkert pålæg, som holder sig friskt, og da vi skulle prøve de her varianter fra Tulip Pålækker, lavede vi lidt højtbelagte madpakker. Man skal nemlig ikke undervurdere pyntningen, da det giver en super oplevelse at åbne madpakken, og der er gjort lidt ekstra ud af det. Vi kendte godt alle varianterne i forvejen, og jeg synes at pålægget føles fyldigere/tykkere end det, man ellers kan få – og derfor mætter det også bedre. Tulip Pålækker er det bedste, og det bliver ikke hurtigt tørt.

Gode til sandwich

– Jeg synes at det til tider bare bliver det samme, jeg putter i madpakken til min datter, og det er hun for det meste ret godt tilfreds med, fortæller mor Jane Østergaard Davidsen, der er mor til Sally på 6 år.

– Sally plejer at få en bolle med pålæg eller rugbrød med pålæg, agurk, æbler, vindruer, blåbær, rød peber eller banan, og nogle gange et æg i madpakken. Det pålæg, vi har prøvet fra Tulip Pålækker, smager godt og har mere smag. Vi kendte ikke til kyllingepålægget med tomat og timian, men det kom der en god sandwich ud af, sammen med salat og rød peber. Samme sandwich lavede vi også bare med hamburgerryg-pålægget. Det fungerer godt i en sandwich, da skiverne er tykkere end det pålæg man ellers plejer at kunne købe. Sally er vild med den sønderjyske spegepølse, så den fik hun på rugbrød.

Luksusfølelse, at skiverne er tykkere

– Hjemme hos os har vi fire børn, så der skal smøres en del madder. Mine mindste elsker at være med til at lave madpakker. Selv mindstemanden, som går i børnehave, nyder at hjælpe storesøster med hendes madder, fortæller mor Alice Vinholt.

– Melanie og Julie går i skole, og jeg har flere gange forsøgt at ændre på deres madpakker, men her kan især Julie godt finde på ikke at spise sin madpakke, og det går jo ikke. Melanie plejer at være glad for leverpostej, og Julie er i forvejen glad for hamburgerryg. Og hamburgerryggen fra Tulip Pålækker, synes hun er lidt mere luksus, fordi skiverne er lidt tykkere end normalt. Spegepølsen var også et hit, og med lidt lækkert pynt som remoulade og ristede løg, blev det bare endnu bedre. Jeg plejer at pakke lidt forskelligt frugt og grønt med i deres madpakker, og nogle dage lidt snacks, som f.eks. en snackpølse, kiks eller nødder.