Hvordan man forvandler ulvetimen til en hyggelig stund i køkkenet…

Det er hyggeligt at tage børnene med i køkkenet, når aftensmaden skal tilberedes. Måske tænker du,at det er lidt af en påstand, og at hjemme hos jer er ulvetimen med sultne børn og trætte voksne lidt af en udfordring? Læs med her og find ud af, hvordan I får vendt madlavningen og ulvetimen til en hyggelig stund med familien.

Af Henriette Rosenthal

Mange børn vil faktisk gerne være med til at lave aftensmad. Mine ville gerne, og jeg må med skam indrømme, at jeg godt kunne være tilbøjelig til at sige, at jeg hellere ville gøre det selv. Når alle er sultne i ulvetimen, må det nemlig gerne gå lidt tjept at få maden på bordet.
Ifølge fødevarestyrelsen er det en god idé at tage barnet med i køkkenet. Børn er nemlig mere åbne over for ny mad,hvis de selv har været med til at lave den.

Ny inspiration

børnene spiser op.
Når man kan li’ maden, er det
ingen sag at spise op!

Karina Olsen er mor til tre. Aske på fire, Ella på seks og Amanda på ni år.

Sammen med Amanda og Ella har Karina tilberedt måltiderne, og hele familien synes, at måltidskassen var fuld af lækre retter, som de aldrig selv var kommet i tanke om at lave.

— Ugens menu var aspargessuppe med lækker crunch, hertil sprøde brød med purløgsflødeost, hakkebøf med tomat-piment kompot, kylling med kokkens teriyaki og krydret gyros med hvidløgsyoghurt.

Børnene var helt vilde med aspargessuppen. Min personlige favorit var hakkebøfferne med tomat-piment kompot. Fra vi gik i køkkenet, til maden var klar til at blive serveret, gik der ikke meget mere end 25 minutter.

Meget af maden er forberedt til en, og de sidste ingredienser til måltidet kommer i afmålte portioner. Det betyder jo vildt meget i forhold til, at man faktisk ikke har en masse rester, som man måske ikke får brugt. På den måde minimerer man sit madspild. Måltidskassen gav helt klart en meget lettere hverdag. Vi slipper for at bruge tid på at lave en madplan, hvilket vi ellers gør. Vi får måltider der er lette at gå til, slipper for stress og jag i supermarkedet, og børnene kan nemt være med til at lave maden, som er klar på under 30 minutter, fortæller Karina.

Nye favoritter på menuen

aftensmad sammen med familien

Mihaela Nielsen er mor til Sofie på syv og Malthe på fire år. Børnene plejer faktisk at hjælpe til, når mor eller far går i køkkenet for at lave familiens måltider. Med måltidskassen fra Kokkens Hverdagsmad blev det endnu nemmere at hygge med børnene under madlavningen.

– Det var fedt at få leveret måltider til fire dages aftensmad, uden at jeg selv havde brugt et minut til at tænke over, hvad vi skulle have at spise. Det kan være svært at finde på retter, som hele familien kan lide, og ofte spiser vi, ligesom mange andre børnefamilier, lidt for ensformigt. Fordi jeg heller ikke skulle bruge tid på at handle, var der bedre tid til andre ting vi kunne lave sammen med børnene. En anden
fordel, er at vi også vidste ret præcist, hvor lang tid det ville tage at få maden på bordet.

Den dag menuen var hakkebøf med tomat-piment kompot, sagde Sofie, at hun da godt kunne spise en ekstra, fordi det smagte så godt. Alle retter smagte dejligt, og til min store overraskelse var børnene og deres far vilde med aspargessuppen.

Det havde jeg faktisk ikke troet, så det viser bare, at det er godt at blive inspireret til at smage nye retter, som jeg ikke selv ville have fundet på at servere for familien. Den krydrede gyros smagte også vildt godt, afslutter Mihaela, og tilføjer, at også hun, der altid har gået meget op i at reducere madspild, er vild med at alle ingredienser er målt op, så det passer perfekt til hver enkelt ret.

Alle retter smagte dejligt, og til min store overraskelse

var børnene og deres far vilde med aspargessuppen