Hvor skal fødselsdagen holdes?

Hoppeborg, tryllekunstner, biografture. Kunstfærdige kagemænd og farverige slikposer i præmie til skattejagten. Der er masser af spændende muligheder, når man skal holde børnefødselsdag. Her er nogle forslag, du måske ikke selv har tænkt på?

Af Henriette Rosenthal Muld

I vikingernes fodspor Hold børnefødselsdag på Trelleborg – en dag med historiske lege, vikingemad, sjove aktiviteter og masser af gode oplevelser. Vikingeborgen Trelleborg tilbyder unikke rammer for en spændende børnefødselsdag på ægte vikingemanér med masser af gode oplevelser. Dagen vil blive sammensat ud fra aldersgruppen og om fødselsdagsbarnet er en dreng eller en pige. Museet udarbejder et oplæg til programmet ud fra ønsker og behov. Børnene mødes på Trelleborg. Efter velkomsten får børnene vikingetøj på. Den første time prøver børnene bueskydning, tinstøbning, laver læderpunge eller leger vikingelege. Derefter samles alle ved bålet og bager fladbrød, der spises med pølser eller sødt fyld. Så er det tid til at drage ud på den spændende Jagt på Trelleborgs skatte. Adressen er Trelleborg Allé 4, Hejninge, Dk. 4200 Slagelse.

Børnefødselsdag på Zoologisk Museum I selskab med en af museets værter kommer I på en ekspedition Jorden rundt – fra nord til syd – over indlandsisen, hvor isbjørnene hersker, og gennem den mørke jungle, der vrimler med fascinerende insekter. Undervejs kan I røre ved pels, kranier og andre spændende genstande fra museets samling. Rejsen går også tilbage i tiden, hvor I møder ur-havets fossiler og forhistoriske kæmper. I kommer igennem konservatorens værksted, hvor fugle, fisk og pattedyr gøres klar til samlingerne, og ender i Børneværkstedet, hvor alle laver deres helt egen zoologiske souvenir. Kilde: Zoologisk Museum

Børnefødselsdag med musik i

“Sangstjerne for en dag” er superhittet, hvor alle kommer ind i et professionelt lydstudie og indspiller ligesom stjernerne. Først indspiller alle kor og dernæst deles op i hold, som indspiller versene. Man laver også en sej musikvideo med fede lyseffekter, røg- og vindmaskine. Til slut får I en CD med til evigt minde. I “Live Scenen” får I alle mikrofoner og kan synge med på de nyeste hits, solo eller i hold. I “Fri dans” giver I den gas på dansegulvet, I kan f.eks. lege stopdans. I “Paparazzi Escape Room” skal I snige jer som en ninja. Brydes laserlyset taber holdet points. I loungen kan I f.eks. hygge, dele gaver ud, spille dart, spille bordfodbold og spise kage. Adressen er Mårkærvej 13F, 2630 Taastrup.

Skal vi holde fødselsdagen hjemme?

En børnefødselsdag behøver ikke at blive en belastning for bankkontoen. Med lidt fantasi kan du holde en fantastisk og forholdsvis billig fest for dit barn. Med hjemmelavet mad og gratis lege. Det kræver kun kreativitet og lidt knofedt. For børnene er det vigtigste vel at være sammen med deres venner, hygge sig og få noget at spise, som de kan lide. Børnene vil lige så gerne på skovtur, på legeplads eller lave snobrød og spille bold ude i haven, hvis vejret er til det. Eller slå sig løs inden for med lege, som da mor var pige: Ballon – og stoledans, flaskehalsen peger på, limbo, sæt halen på grisen og alle de andre gode, men næsten glemte aktiviteter. Du kan finde masser af inspiration til ganske gratis lege og aktiviteter på nettet.

Børnefødselsdag i Børnemuseets hyggelige rammer

Hold en unik fødselsdagsfest, hvor børnene kan have det sjovt med forskellige kreative aktiviteter. Alle børn får det, de har lavet med sig hjem. En Børnefødselsdag på Børnemuseet foregår som udgangspunktet i to timer, og følger et program man aftaler ved bookingen. F. eks. starter en typisk fødselsdag med at selskabet mødes i temarummet “Bageriet” og får lidt at spise og drikke, hvorefter en vært fra Børnemuset vil guide børnene igennem den kreative aktivitet/de kreative aktiviteter, der har været aftalt. Det kan f. eks. være sæbemageri, så alle børnene skal blande deres egen sæbemasse med farve og duft, som hældes op i flotte forme. Eller det kan være at man går i værkstedet og dekorere en flot sparebøsse eller trækiste. Herefter har børnene mulighed for at undersøge museets temarum, mens der gøres klar til f. eks. at pynte cupcakes (hvilket de fleste børn elsker). Når selskabet har pyntet cupcakes, skal de selvfølgelig indtages, og det er også en god lejlighed til at åbne gaver imens. Til sidst pakkes sæberne ind i cellofan, og børnene kan tage den flotte gave med sig hjem. Adressen er Svanholmsvej 3A, 1905 Frederiksberg C