Hvad vil du egentligt med dit liv?

Så kom vi ind i det nye år. 2014.

Januar ligger nu bag os. Mange af os, laver nytårsforsætter af den ene eller anden årsag. Mange har en masse ønsker, drømme og mål. Men det er sgu langt fra alle som kommer i mål. Eller som reelt får skabt de ændringer i sin hverdag og i sit liv, som de egentligt ønsker. Men hvorfor er vi så dårlige til det?

Af Pernille Neess Blix, blogger

Jeg tror, at det i den grad hænger sammen med, at vi er bange for, at kaste os ud på dybt vand. Komme ud af vores trygge ”comfort zone”. At vi ikke tør tage de skridt det kræver, for at ændre det vi inderst inde ønsker. Jeg tror, at især mange af os børnefamilier, lever en hverdag, som vi faktisk ikke kan holde til. Enten yder vi over evne i hverdagen, hvor vi prøver at hekse rundt for at få alle enderne til at hænge sammen, med job, børn, aktiviteter, familie, venner, krav og normer. Og nååårh ja, så skal vi jo også liiii ha’ tid til at være ”kærester” med vores partnere. Mange af os kunne måske godt ønske os at arbejde noget mindre, ha’ en mindre hektisk morgen, være mere sammen med børnene.  Jeg tror, nogle gange at det er vigtigt, at man får sat sig ned alene men også sammen med partneren og får lavet en prioriterings liste. For mange af os har en masse ting vi sætter pris på i livet. En masse ting vi gerne vil nå. Mennesker vi gerne vil være sammen med. Et job vi gerne vil opnå succes med. Være det her gode menneske overfor vores relationer. Samtidig med, at det samfund vi lever i i dag, har så mange ”usynlige” ting vi også skal forholde os til.

Krav og regler.

Vi løber og løber, og i vores iver på at gøre det rigtige og det vi ser som vores ”ønsker”, efterlever vi måske i virkeligheden slet ikke det der betyder allermest. Vores første prioriteter. Nogle gange tror jeg, at vores inderste første prioriteter, bliver sløret og skubbet i baggrunden. Mange af os glemmer sgu at stoppe op, og mærke efter. Nogle af os mærker efter, men glemmer det essentielle. Nemlig at handle derefter. Mange kan nok godt fornemme at deres hverdag ikke er ”ønske” hverdagen. Ikke den hverdag der gør en glad. Derfor bliver du seriøst nødt til at spørge dig selv om, hvad der GØR dig glad? Men også finde frem til, hvad der skal til, for at du kan opnå og indfri det. Er det at du skal sige dit job op, og forsøge dig som selvstændig med det du brænder for? Eller er det at gå ned i tid, så jeres morgener bliver mindre hektiske, eller jeres eftermiddage mere rolige? Eller er det at rejse til udlandet som du altid har drømt om?  Hvad er bedst for dig?

Mange af os er også opdraget til at være ”flinke” og omsorgsfulde medmennesker. Vi vil gerne de andre godt. Men i det samfund vi er en del af i dag, og med alt det vi og vores børn bliver bombarderet med af indtryk, og alle de valg vi skal træffe, er tiden knap. Knap til alt det vi prøver på at gøre og være en del af. Jeg tror, at der hvor vi i den grad også skal se efter, er i vores relationer. Hvem vil vi egentlig? Hvem ønsker vi selv at have kontakt med og ses med? Hvad gør vi af pligt og ”burde”, og hvad er af eget behov? Jeg tror, at det er meget vigtigt, at vi indimellem får ryddet ud. Det kan lyde hårdt sagt ja, men det er vel DIT liv det handler om? Dine egne valg. Du skal vel ikke ses med nogen mennesker eller gøre noget, udelukkende for andres skyld. Det kan være svært at bryde ud af, ”for du vil jo ikke såre nogen”, og det vil da også kræve energi og mod. Men på sigt, vil det kun gavne dig og din familie. At gøre hvad der er bedst for JER.

Så hvad er det du skal vinke farvel til her i 2014?

Vi kan alle klare meget, men ingen kan klare alt. Vi kan ønske os det hele, men ingen kan få alt. Personligt nåede jeg ikke selv i tide at prioritere mit liv. Jeg løb bare rundt i et hamsterhjul. Jeg havde et liv ja, men jeg LEVEDE det ikke. Det er det jeg prøver på nu. I overensstemmelse med det JEG ØNSKER og VIL. Det kan være svært at skulle skille sig af med noget af det man har omkring sig, men nogle gange er det det der skal til, for at kunne få plads til det allervigtigste. For tiden er det eneste vi ikke kan styre. Tiden går og går, om vi vil det eller ej. Men det er DIG, der har magten til at prioritere, hvad dine timer skal bruges på, og hvordan. For din egen skyld men i særdeleshed også for børnenes skyld. Så frem med papir og blyant, og lav en prioritets liste. Hvad ønsker du mindre af i 2014? Hvad vil du have mere af? Jeg ved du har modet og styrken til det. Pøj pøj