Hvad skal vi lave?

Her kan du få inspiration til vinterens udflugter

En tur i svømmehallen Svømmehaller, svømmebade, vandlande. De findes i hele Danmark og i de fleste er der flere forskellige bassiner med udfordringer til alle. De fleste børn synes, at det er en fest at komme en tur i svømmehallen, og hvis de kan lokke mor og far med i vandet, er lykken gjort. Det er en sjov måde, at være sammen på, og så skader det jo ikke lige, at svømme et par baner for motionens skyld.

Prins eller prinsesse for en dag på Rosenborg Slot

Det 400 år gamle renæssanceslot, Rosenborg Slot, blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. Stuer og sale vidner om pomp og pragt, men også om særheder, hemmeligheder og et verdenssyn, der på nogle måder minder om vores – og på andre ligger milevidt fra. I kan også opleve en funklende samling kronjuveler på slottet. Kronjuvelernes historie starter med Christian 6.s dronning, Sophie Magdalene. Hun var blevet enke i 1746 og regnede med snart at skulle dø af sorg. Derfor skrev hun sit testamente, hvori hun bestemte, at hendes smykker ikke skulle gives til en bestemt person, men altid være ”ved kronen”. På den måde ville der altid være pragtsmykker til rådighed for den til enhver tid siddende dronning. Adressen er Øster Voldgade 4A, 1350 København K. Kilde: Kongernessamling.dk

Under åben himmel

Selv om det er vinter, er det muligt at få nogle fine oplevelser i naturen. Det kræver selvfølgelig den rigtige påklædning, men når den er på plads, kan man pakke en kurv med pølser og brød og grille hotdogs eller lave snobrød udendørs. Naturstyrelsen har nemlig mange forskellige typer af “naturkøkkener” – bålpladser, grillpladser og bålhuse. De kan benyttes af alle og kræver ingen reservation.

•En bålplads er et ildsted på jorden, der er omgivet af enten stammer eller sten.

•Et bålhus er en lille hytte med åbne sider, som er placeret over bålstedet.

•Grillpladser har en grillrist, hvorpå du kan tilberede din mad. Se på www.naturstyrelsen.dk hvor I finder et sted i nærheden af jer.

Den indendørs legeplads Blegdamsremisen

I den gamle sporvognsremises lokaler på Østerbro ligger en unik indendørs legeplads med plads til leg, sjov og fysisk udfoldelse for børn. Adressen er Blegdamsvej 132A, 2100 København Ø. På den indendørs legeplads er der højt til loftet og masser af plads til vilde lege og rolige hyggestunder. Man kan slå sig løs i legelandskabet i den store hal eller fordybe sig over lertøj eller legoklodserne i de små værksteder, hvor det pædagogiske personale sørger for vejledning og socialt samvær. Der er også gode faciliteter hvor man kan spise sin medbragte madpakke og tage sig et hvil fra legen. Bor I tæt på en skøjtehal? Så pak en kande varm kakao og en rulle kiks, og lav en udflugt ud af skøjteturen. Det er sjovt, at lave noget aktivt sammen som familie, og at løbe på skøjter sammen, giver varmen i en kold tid. Det er smart at tage lag-på-lag-tøj på, for man får varmen, når man bevæger sig rundt på isen. Så selv om man starter med at være tilpas påklædt, kan det være rart at kunne tage én af trøjerne af undervejs.

Vilde vikinger

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde får I en aktiv dag og en spændende oplevelse. Museet udstiller fem 1000-år gamle originale skibsfund fra vikingetiden samt en flåde af sejlende rekonstruktioner, hvor I kan sejle i flere af dem. I kan også møde håndværkerne, som holder de gamle maritime fag i hævd, og I kan selv prøve kræfter med økse, tovværk og mange andre aktiviteter. Adressen er Vindeboder 12, 4000 Roskilde.