Hvad med håret?

0
70

Hvad med håret?

I forbindelse med graviditet gennemgår kroppen mange forandringer – især hormonforandringer. Mange kvinder mister en del hår efter graviditeten, og det kan være ret frustrerende, men det kan der heldigvis gøres noget ved.

Af: Susanna Larsen

9 måneders graviditet er lang tid, både for sjælen, kroppen og ikke mindst vores hår. Det er selvfølgelig også 9 måneder med glæde og spænding, da vi alle elsker tanken om en lille ny baby. Maven vokser i takt med månederne der går, og maven minder efterhånden mere og mere om en badebold. Fødslen er smertefuld, vi lever med at være et omvandrende mad-produktionsapparat – og accepterer som den mest naturlige ting i verden. Vores nattesøvn er for længst gået i vasken men alt dette gør intet så længe vi har vores lille smukke velduftende baby i armene. Vi lever i symbiose med vores lille mirakel, og når det første år er gået og baby skal i vuggestue, begynder hverdagen. Vi skal ud i det virkelige liv, og vi vil have vores krop tilbage – og helst som vi kendte den før graviditeten. Vores hår som har været smukt og skinnende gennem hele graviditeten, begynder pludseligt efter endt amning at falde af med børsten, og efter badet er risten i gulvet fyldt med hår, og så er der mange af os der frygter for vores hårpragt. Falder det hele af? Og hvad gør jeg?

At miste alt vores hår sker ikke, men i løbet af graviditeten gennemgår vores krop en masse hormonelle forandringer, og efter amning, begynder kroppen selv at prøve at finde tilbage til “sit normale jeg”. Og det medvirker bl.a. at alt det hår vi naturligt burde have mistet i løbet af de 9 måneders graviditet, ja de skal altså af nu og helst på en gang. Det er ikke fair, men sådan er naturen. Alle mennesker taber mellem 50-100 hår om dagen, og omregnet bliver det til at du efter en graviditet så lige skal af med 13.500- 27.000 hårstrå. Dette er samtidig med at du også skal af med det du plejer hver dag, og ja, så bliver vi lidt tyndhårede.

Hjælpemiddel mod hårtab

Hårvækstproblemer viser sig som regel først ved en forringelse af hårets kvalitet. De enkelte hår bliver porøse, tyndere og mere farveløse. Når tilstanden skrider frem, kan egentlig hårtab forekomme og årsagerne kan være mange og forskelligartede. Mangel på næringsstoffer, sygdom, allergi, lægemidler eller arvelig disposition, er oplagt at skyde skylden på, men kuren er den samme hele vejen rundt: specifik næring til hårsækkene. Priorin er et kosttilskud, som hjælper kvinder der oplever at håret udtyndes dels pga. graviditet men også efter stress og mange andre grunde. Produktet stimulerer hårrødderne, og på den måde undgår man, at hårstrået går i dvale. Prorin har været på det finske marked i tre år, og for mange kvinder har det betydet, at de har fået deres fyldige hårpragt tilbage hurtigere. Jo tidligere behandlingen påbegyndes, jo bedre er resultatet. Håret har brug for en række specifikke næringsstoffer, med en virkning rettet direkte mod hårsækkene. Det er vigtigt at komme i gang med kuren så hurtigt som muligt, for behandling er vanskeligt i fremskredne stadier. Med Priorin kan man – i det tidlige stadie – genskabe balancen i hårrøddernes funktion, styrke håret og forsinke – eller helt stoppe – udtyndingen af håret. Prorin har dokumenteret effekt, og består af et komplekst system af hirseekstrakt, hvedekimolie, pantotensyre og aminosyren L-Cyststin. Indholdet i Priorin-kapslerne sikrer, at hårsækkene tilføres de nødvendige næringsstoffer, der skal til for at fremme hårets vækst. 3 kapsler om dagen og tålmodighed i et halvt år er påkrævet for at få et optimalt resultat af kuren.

Boks: Priorin kan naturligvis også anvendes af mænd med midlertidigt hårtab.