Hjælp til hudproblemer og sårheling

Hvis I også har problemer med uren hud og småsår, der ikke rigtig vil hele, så læs her om tre familiers erfaringer. De har prøvet et produkt, som længe har være brugt på hospitaler til bedre sårheling. Nu er det kommet på markedet, så private forbrugere også kan få glæde af det.

Af Henriette Rosenthal

Det er Microdacyn®, der findes som væske og Hydrogel – begge som spray – og det kan langt mere end at hele sår. Produktet består af ultra-rent vand og fint raffineret kogesalt, der har gennemgået en elektrisk proces, hvorved der opstår hypoklorsyre, som er den virksomme del i Microdacyn®. Hypoklorsyre, er en naturlig del af det medfødte immunsystem hos mennesket. Populært sagt kan man sige, at det er en ”kopi” af vores egen immunforsvars væske. Microdacyn® bekæmper multiresistente bakterier, virus og svamp.

Teenager i huset

Maria Jensen er mor til Lukas, og de er ikke helt enige om, at det er vigtigt at rense huden hver aften inden sengetid.
– Lukas er 14 år, og hans hud er begyndt at drille. Det er meget typisk teenage problemer med fedtet og uren hud. Jeg vil nødig have, at det eskalerer, fordi hans far led af akne, da han var ung, og det har efterladt små ar i huden. Lukas nægter at bruge renseprodukter og creme, selv om jeg har købt forskellige produkter til hans problemhud. Jeg introducerede den helt flydende Microdacyn® for Lukas. Fordi den dufter neutralt og ikke ligner et skønhedsprodukt, godtog han den. Den renser hans hud, og jeg kan se, at de mindre urenheder ikke rigtig når at udvikle sig, fortæller Maria.

sårheling, efter skarpe hvalpetænder

Skarpe hvalpetænder

Dea Larsen er hundetræner, og har stor fornøjelse af hundene på hendes lydighedshold. Når hun træner hvalpehold, får hun ofte rifter på hænder og arme efter hvalpenes spidse tænder.
– Jeg har brugt Microdacyn® til at lindre, når hvalpene har være for tæt på med deres tænder. Rifterne heler fint, og det svier ikke.
– Min datter Luna på 16 år, arbejder på en burgerrestaurant, hvor hun er tvunget til at bære en kasket. Den irriterer hendes hud, så hun slår ud i panden. Hun har også prøvet Microdacyn®, og det dæmper faktisk irritationen og kløen. Hendes vintertørre områder omkring munden virker den også positivt på, siger Dea.

sårheling, efter sko der har gnavet i huden

Bedre sårheling

Pia Hansen er 53 år og har også prøvet Microdacyn®. Hun spiser blodfortyndende medicin efter hun har haft en blodprop, hvilket bevirker, at sår er længere tid om at hele.
– Jeg har brugt Microdacyn®, på et par virkelig irriterende sår på hælene efter et par sko, der gnavede hul. De helede helt klart bedre, end de ville have gjort uden. Jeg kommer til at bruge det hver gang jeg får et sår eller en rift, fortæller Pia.

Kickstarter helingsprocessen

Når Microdacyn® smøres på et sår eller hudafskrabning, kickstarter helingsprocessen, og efter ganske kort tid ses ændringer i hudens struktur. Alle kan bruge det, for produktet indeholder ikke konserveringsmiddel, antibiotika eller hormoner.