Solen er over os, og det er nu tid til lækkerier fra grillen
Asiatisk dijon- og muscovadolaks
4 portioner
- 4 stykker laksefilet (ca. 500 g)
- 4 spsk. Dansukker Muscovadosirup
- 2 spsk. grovkornet sennep
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvid misopasta (pasta af sojabønner)
- 1 spsk. risvineddike
- 2 tsk. lys soja
- 1 fed hakket hvidløg
Bland muscovadosirup, sennep, misopasta, vineddike, soja og hvidløg i en skål. Læg laksefileterne i, og lad dem marinere i mindst 30 minutter. Anbring laksen i et ovnfast fad, og steg i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 °C. Laksefileterne er også velegnet til grilning, men husk
da at tørre overflødig glasering fra fisken væk inden grilningen.
Opskriften er udarbejdet af Dansukker
Nordisk flanksteak med røget ærtecreme & sprødt rugbrød
Ca. ½ kg okse flanksteak
- Salt, friskkværnet peber
- 1 fennikelknold
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- Salt, peber
- 1 bundt radiser
- 300 g fine ærter
- 150 g rygeost
- 4-8 skiver af et helt groft
- rugbrød
Krydr kødet med salt og peber. Snit fennikelknolden fint og vend den i en marinade af citronsaft, olivenolie, salt og peber. Rens
radiserne og skær dem i tynde skiver. Grill kødet 3-5 min. på hver side afhængig af tykkelse. Blend ærterne med rygeost, brug en stavblender og smag cremen til med salt og peber. Skær rugbrødet i tynde skiver på den lange led og rist dem sprøde. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene. Anret kødet på brødet sammen med ærtecreme, radiser og fennikel og servér straks.
Opskriften er udarbejdet af Friland
En god marinade giver prikken over iét
Her er en lækker en af slagsen til et godt stykke oksekød
- ½ dl Dansukker Lys Sirup
- ½ dl whisky
- ½ dl kinesisk soja
- ½ dl dijonsennep
- ½ dl finthakket salatløg
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. malet sort peber
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kødet i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så kødet dækkes af marinaden. Lad kødet hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens kødet marineres. Marinaden rækker til ca. 1 1/2 kg kød.
Marinaden er udarbejdet af Dansukker
Grill på stranden og skoldhedt sand
Hvis I benytter jer af en af Danmarks mange dejlige strande, så husk at være opmærksom på, at sandet bliver flere hundrede grader varmt, hvis man stiller grillen direkte i sandet. Og sandet bliver ved med at være skoldhedt længe efter, man har fjernet grillen. Nedkøl sandet med vand, for at undgå skoldningsulykker hvis en forbipasserende træder der, hvor grillen har stået.