Gratis undervisningsmateriale mod digital mobning

Alle børn har ret til en god og tryg digital opvækst uden mobning. Derfor lancerede Telenor i 2016 #digitalpænt, som har til formål at bekæmpe digital mobning i Danmark. Forløbet består af gratis og frit tilgængeligt undervisningsmateriale til skolerne og en årlig skolekonkurrence til eleverne i 4.-6. klasse. Formålet med materialet er, at Telenor gerne vil understøtte skolernes arbejde med digital kommunikation, trivsel og bekæmpelse af mobning på sociale medier.

I år er #digitalpænt udvidet til ikke kun at favne digital mobning men også andre typer dårlige oplevelser på de digitale medier.

”Det digitale har en stor og vigtig plads i børnenes liv. De vokser op i en verden med nye muligheder men også udfordringer. Når de færdes digitalt, oplever de ikke bare mobning, men føler sig også pressede, alene og ser ting, der sætter spor. Den type dårlige oplevelser vil vi også gerne forsøge at hjælpe dem med at lære at håndtere, og derfor har vi udvidet #digitalpænt til at handle om at skabe de bedste forudsætninger for, at alle børn får en god og tryg digital barndom,” siger Rikke Juul Rokkedal Therkildsen, kommunikations- og CSR-chef i Telenor.

Dette års undervisningsmateriale består af scenarier, som er udviklet med inspiration fra elever, der har fortalt om situationer og hændelser fra virkeligheden. I spillet gennemgår eleverne en historie, der udspiller sig i en klasse, hvor de undervejs har mulighed for at få indblik i de medvirkende personers tanker og følelser. Det giver anledning til refleksion i klassen om egen adfærd på digitale medier og synliggør, hvordan den digitale verden adskiller sig fra den fysiske. Der er et scenarie for hvert klassetrin i materialet:

  • 4. klasse – når man føler sig alene/udenfor
  • 5. klasse – når man ser ting, som man ikke burde se
  • 6. klasse – når ens identitet påvirkes af ting, man ser/oplever

I 2021 deltog mere end 8.500 elever i knap 400 4.-6-klasser over hele landet i Telenors undervisningsforløb #digitalpænt.

digital mobning - #digitalpænt

Deltag i #digitalpænt-skolekonkurrencen og vind en oplevelse for hele klassen til en værdi af 10.000 kr.

Fra 8. august til 28. oktober 2022 kan man skoleklasser deltage i #digitalpænt-skolekonkurrencen. For at deltage i selve konkurrencen skal klassen, baseret på deres arbejde med materialet, lave en kort video på maks. 2 minutter.

Læs mere her, eller tilmeld dit barns klasse her: www.telenor.dk/digitalpænt