Gode, gamle håndværkstraditioner og en nyhed på morgenbordet

I Danmark elsker vi et godt rugbrød og friskbagte boller. Heldigvis behøver vi ikke selv at bage det, for at det skal smage dejligt hjemmebagt.

Af Henriette Rosenthal

To ”gamle kendinge” er havnet i samme ”familie” og derfor er en morgenmadsklassiker nu at finde i form af velsmagende boller.

”Hele Danmarks morgenmad siden 1898”. Husker du sloganet? Måske har du lige som jeg spist dig gennem utallige pakker OTA Solgryn, som har været en naturlig del af morgenmadsmenuen i mange danske hjem? Var havregrynene ikke serveret i en dyb tallerken tilsat mælk og et lille drys sukker, var det som havregrød. Et solidt måltid, som var perfekt at starte dagen på.

En anden klassiker er boller fra Kohberg, og det er netop i Kohbergs bageri, bagerne er blevet inspireret til at bruge en ny ingrediens: havregrød lavet af OTA Solgryn. Grøden blandes sammen med blandt andet kartoffelflager, hørfrø og blomsterhonning, og resultatet er Kohberg Solgrynsboller. De er perfekte at stille på morgenbordet, men er også lækre som et eftermiddagsmåltid til ”børnehavetrætte” børn, der synes at der er længe til aftensmadstid.

Mille rugbrød fra koberg

Madpakker i massevis

Der bliver smurt madpakker i tusindvis hver dag og rugbrødsmadder er en nem måde at sikre, at vores børn får et godt måltid, der giver energi og maven noget at ”arbejde” med. Det er dog ikke alle børn der er lige begejstrede for de mest grove og kernerige varianter af rugbrød, derfor har Kohbergs bagere bagt et nyt lækkert Mille rugbrød, som netop er landet i butikkerne. Det er mildt og saftigt, blandt andet fordi det er bagt med grød af dansk havre og ruggryn, der giver det en ekstra blød krumme.

Bagerne havde børnefamilier og deres madpakker i tankerne, da de udviklede opskriften, og det endte med at blive et perfekt madpakkebrød med en mild smag, som hele familien kan lide. Mille er børnenes rugbrød og er selvfølgelig skåret i en madkassevenlig skivestørrelse.

bagerne fra kohberg bager rugbrød

Bager dansk brød med dansk mel

Hos Kohberg er de 80 uddannede bagere. De bager ligesom bageren henne på hjørnet – bare i større skala. De bager i Danmark og med dansk mel. Det giver kortere transport og mindre CO2.

Kohberg er sponsor for Kids Tour 2021

Kids Tour 2021 er Danmarks største cykelløb for børn. Hovedtemaerne i Kids Tour 2021 er trafiksikkerhed, sunde værdier, at dyrke motion og at have det sjovt. Kom og hils på i Kohbergs stand som er en del af Kids Kantina, når Kids Tour 2021 afholder cykelløb rundt omkring i Danmark. På standen kan I smage de nye Kohberg Solgrynsboller og det lækre, børnevenlige Mille rugbrød.