Fodboldfest i sommerferien

Fem dage i skolernes sommerferie, en masse nye venner og sjov på grønsværen.

Af Henriette Rosenthal

Det er selvfølgelig på DBUs Fodboldskoler løjerne foregår. Fodboldglade piger og drenge, som er født mellem 2004 og 2012, kan spendere en sjov og udviklende uge på en af de mange fodboldskoler, som findes i hele Danmark. Der er fuld smæk på fodboldtræningen, men det sociale samvær fylder også rigtig meget i løbet af ugen. Målet er, at det skal være den bedste uge i sommerferien, hvor fodboldtræning og venskaber går hånd i hånd.

– I år har vi drejet træningsøvelserne og hele budskabet lidt mere over på det mere fodboldfaglige, uden at miste fokus på det vigtige sociale aspekt af fodboldskolen. Her er fokus på det fodboldfaglige og dét at dygtiggøre sig som fodboldspiller. Blandt andet har landstrænerne for herre A og kvinde A leveret øvelser til træningshæftet i år. Derfor arbejder vi med arbejdstitlen: ”Når drømmen om noget stort starter tidligt”, udtaler Kasper Sindt, Chef for Salg og Kommercielle Partnerskaber i DBU.
Når det er sagt, skal det tilføjes, at DBUs Fodboldskoler er for alle, der synes at det er sjovt at spille fodbold.

Nye venner på kryds og tværs

Helle Salby er mor til Madz, som har været på DBUs Fodboldskole flere år i træk.
– Madz har altid glædet sig til ugen på fodboldskolen. De har det så sjovt, og han får nye input til sit fodboldspil, fordi der er andre trænere, end dem han møder i sin egen fodboldklub. Så hver gang kommer han tilbage til sit eget hold og har lært en hel masse nyt. Han har også fået flere nye venner fra andre skoler i vores kommune – børn han ikke ellers ville have mødt, og det er værdifuldt, at han har fået udvidet sin horisont på den måde. Jeg synes, at det er en god, aktiv måde at bruge en af sommerferiens uger på, så det hele ikke går op i at sidde foran skærmen og spille Fortnite, siger Helle.

DBU afholder fodboldskolerne i uge 27-32 og forløbet er fra mandag til fredag fra kl. 9-15.

DBU Fodboldskole byder på mere end 25 timers sjov og udfordrende træning, hvor dit barn får sved på panden og smil på læben. Faktaboks:
Som deltager på DBUs fodboldskoler får du:
• Fem dage med sved på panden og smil på læben
• En lækker tøjpakke fra hummel med t-shirt, shorts og strømper
• En fodbold fra Select
• Drikkedunk
• DBU Fodboldskole diplom
• Frugt til frokost
• Kompetent træning som gør dig til en bedre fodboldspiller
• Muligheden for at få nye og gode venner