Ca. 10-15 vafler som bunde Marengsfyld
5 store æggehvider
2 spsk. Dansukker Sukker
2 blade husblas Sukkerlage
2 1/2 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand
1 dl Dansukker Glukosesirup
Pynt 200 g mørk chokolade
1/2 spsk. madolie
F.eks. krymmel, kokos eller tørrede hindbær
Læg husblassen i blød. Pisk æggehviderne med 2 spsk. Sukker til et hvidt skum. Bland vand, sukker og glukosesirup til sukkerlagen i en lille kasserolle. Lad blandingen koge til 116 grader (brug termometer). Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i sukkerlagen. Hæld den varme sukkerlage over æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske ved høj hastighed, til marengsen er kølet af.
Tilsæt smag efter eget valg: – 4 tsk. lakridspulver – 4 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade – 4 spsk. knuste, frysetørrede hindbær og evt. lidt rød karamelfarve. Sprøjt fyldet på de udstansede vaffelbunde (du kan få to bunde pr. vaffel).
Sæt dem i fryseren. Smelt chokoladen, tilsæt ½ spsk. madolie, og dyp flødebollerne i chokoladen. Strø pynt efter eget valg på, f.eks. krymmel eller kokos.