Festival, ferie og musik i gaden…

I de senere år er udbuddet af musikfestivaller, rundt omkring i Danmark, vokset ganske betragteligt. Her findes musikoplevelser for enhver smag. Uanset om du er single eller afsted sammen med hele den pukkelryggede, er stemningen, som regel, dejlig afslappet og der er altid dømt hygge i rå mængder. Det sociale samvær står højt på listen sammen med de gode varierede musikoplevelser.

Af Henriette Rosenthal Muld

Hver en lille flække i Danmark kan efterhånden bryste sig af at have en musikfestival. Mange familier har fået øje på, at det er rigtigt sjovt og hyggeligt, at forene ferielivet med at høre en masse god musik. Samtidig får man også vist ungerne en musikkultur som er både farverig og nuanceret. Om man er til den folkelige og primitive udgave, hvor man slår teltet op og lader skægget gro, eller om man foretrækker at medbringe en campingvogn eller noget helt tredje, er en temperamentssag. Børnene finder hurtigt hinanden og nye venskaber opstår på tværs af landet. Flere musikfestivaller er meget orienteret mod børnefamilier, og har fine faciliteter med gode lege- og aktivitetsområder.

Her får du lidt tips og tricks fra et par garvede festivaldeltagere der, år efter år, tilbringer en uge i familiens tegn på en af de hyggelige familievenlige musikfestivaller:

Hvis man ikke er den heldige ejer af en campingvogn, og temperamentet ikke er til at overnatte på en slatten luftmadras en hel uge i et telt, kan man leje en campingvogn og få den bragt ud til festivalpladsen. Det kræver dog, at man er tidligt ude med sin forespørgsel, da der er stor efterspørgsel i de velkendte festivaluger, fordi mange genlejer år efter år.

Uanset om man bor i telt, camp-let eller campingvogn på festivalpladsen, deler man toilet- og badeforhold med rigtigt mange andre. Det kan godt være lidt træls at stå i lang kø for at komme til håndvasken, hver gang man får snavsede eller støvede hænder. Derfor er det en fordel, at medbringe nogle pakker gode, tykke vådservietter. Vælg nogle uden parfume, så de kan bruges både i ansigtet og til hænderne, og med en god genluk, så de ikke tørre ud. Hvis du også husker at pakke et par flasker desinficerende håndsprit, er det muligt at få rene hænder også selv om det ikke er med sæbe under rindende vand.

Når man er på festival foregår stort set alle aktiviteter udendørs. Selv om solen ikke skinner fra en skyfri himmel, er det en god idé at huske solcremen. Gerne en af dem med en høj beskyttelsesfaktor.

Pas på hørelsen og husk, at høj musik i længere tid kan skade hørelsen permanent. Derfor er det en god idé at få pakket høreværn til børnene, når I skal afsted til en musikfestival fuld af god musik.

Til voksne kan man vælge særlige ørepropper, der forhindrer øret i at tage skade, men som slipper lyden ind alligevel.

På de børnevenlige festivaller, er det også en god idé, at medbringe et godt vatteret tæppe, hvor familien kan slå lejr under koncerterne. Så kan både voksne og børn snuppe et velfortjent hvil i dansetrætte ben.

8 teæt muslingTil børnene er det en endnu bedre idé at medbringe en strandmusling, som er et smart lille pop-op telt. En hel dag på et tæppe, når man er til koncert, kan godt være lidt i overkanten for børnene. I en strandmusling, kan de få lidt skygge, og hygge sig med et slag kort eller en is.

Regntøj er nok det sidste man har lyst til at pakke ned i festivaltasken. Men gør det alligevel, så ikke oplevelsen bliver spoleret, fordi der kommer en byge man ikke er forberedt på. Der er også noget triumferende skønt i, at pakke det ud igen uden det har været i brug.

Husk familiens sygesikringskort og en pakke plaster

Bare for at være på den sikre side. Det er godt nok sager vi håber ikke at få brug for, men som er gode at have med for en sikkerheds skyld.

8 madNår man er på festival, spiser og drikker man som regel lidt anderledes end man plejer. For at undgå at få ”festivalmave” er det en god idé at tage mælkesyrebakterier hver dag. De findes også til børn og hjælper til at opretholde en sund tarmbakterieflora, så man bliver mere modstandsdygtig overfor den anderledes kost.