Ferie i familiens tegn

Første rejse med baby giver sved på panden for de fleste. Hvad skal man pakke? Er der mon modermælkserstatning i Thailand?

Af: Laila Nygaard Pedersen babybehandler og Mor Coach hos www.enbabyninja.dk.

Mulighederne for at rejse er mange og således også spørgsmålene.

Var det bare jer to, ville I jo bare kunne tage til New York, Phuket eller London, men er man dømt til charterferie, når man får børn? Svaret er entydigt NEJ. Danske børn under 16 år er nogle af de mest berejste børn i verden. En undersøgelse Hotels.com udarbejdede i 2009 viser, at børnene har besøgt dobbelt så mange lande som deres forældre, inden forældrene fyldte 16.

Hvilke muligheder er der så?

Thailand er et oplagt land at rejse til med børn og babyer. Tænk på at jo mindre baby, jo mere sover den. Derfor kan babyer lettere tages med på tur end en toårig, der er begyndt at have en mening om tingene. Thailand er kendt for sin gæstfrihed og er meget børnevenligt.

USA f.eks. Florida er et andet oplagt rejsemål med babyer og børn. Florida har alt hvad hjertet begærer af komfort. Lejer du eget hus, er der som regel pool. Amerikanerne er meget gæstfrie, og du vil helt sikkert opleve, at mange fremmede smiler og griner til dit barn.

Sveder du allerede ved tanken om den lange flyvetur til disse rejsemål? Hvis du rejser med en baby, er der ingen grund til dine bekymringer. Flyselskaberne er så gode til at hjælpe, når der er babyer ombord. Du kan desuden bestille en såkaldt bassinet, som er en slags lift, der hænges på væggen. Det betyder, at dit barn kan få masser af hvile under turen.

Tjek også www.rejsermedbørn.dk, som giver specifikke guides til rejser med børn på forskellige destinationer, eller søg inspiration på de mange blogs med beretninger om rejser med børn. En mulighed er også at bruge en del af jeres barsel på disse rejsemål og være væk i f.eks. 5 uger. Det giver et godt afbræk i hverdagen, der ellers tit går op i vasketøj og manglende nattesøvn. I vil opleve jeres barn og jeres nye familie på en helt anden måde end derhjemme.

Charterferien er bestemt også en god løsning til en kortere ferie. Her er det hele lagt i faste rammer og de fleste destinationer er med vilje super børnevenlige. De har haft besøg af masser af børnefamilier.

Camping er måske ikke det, du indtil nu har dyrket mest, men dit barn vil elske det -især fra omkring 1 års alderen. Mange campingpladser har masser af børnevenlige aktiviteter f.eks. ponyridning, ansigtsmaling og hoppeborg. Du kan vælge at bo i en campingvogn, der er sat op, hvilket giver mindst muligt arbejde for jer.  Her får du virkelig mulighed for at opleve, at det er de små ting, der udgør en god ferie for et barn. Barnet vil helt sikkert synes det er det sjoveste i verden, at der f.eks. er geder, man kan fodre, og heste man kan få en tur på, samt en god legeplads, hvor der hurtigt findes legekammerater.

Fælles for alle ferier med babyer og børn er, at du ikke behøver bekymre dig om al praktikken. Der er modermælkserstatning og bleer i alle de lande, vi som regel rejser til. I disse lande fødes der sjovt nok også børn, som har samme behov som dit. Det, du skal overveje, er aftenerne. De vil typisk adskille sig meget fra aftenerne på de ferier, du er vant til.  Tidligere oplevede du én del af nattelivet på dine ferier, men med en baby, er der som regel ro i huset eller hotelværelset ved 19-20.00 tiden. Kig derfor på hotelværelser, som har altan, et hus som har egen terrasse. Det giver jer mulighed for at sidde udenfor, imens barnet sover på værelset. Sørg for at have bøger, blade og underholdning til aftenerne med hjemmefra. Medbring også en klapvogn, så barnet kan tage en lur på farten og kan flyttes imens.

Konklusionen er, at der er rig mulighed for en stor oplevelse for dig og din familie.

TIPS: Sørg for at have nummeret på den lokale læge med hjemmefra. Det vil give dig ro at have det, hvis uheldet er ude. Har du et flaskebarn, så sørg for at blande mælken af vand fra flaske. Din babys mave kan reagere på klor behandlet vand. Jo yngre barn jo nemmere bliver alt det praktiske. Det er klart nemmere at klare en lang flyvetur med en baby på 5 måneder end med en 2 årig, der ikke gider sidde stille.