Ferie – Afslapning eller oplevelser?

Jeg er stor fan af begge dele!

Oplevelsesrejser

Når vi rejser ud for at opleve, så slipper jeg min planlægger-djævel fri. Og han er altså ikke en man spøger med…. ALT bliver timet og tilrettelagt ned til mindste detalje. Da vi for 3 år siden var på en 5 ugers rejse til Singapore, Australien og Bali, tog vi afsted med et program på 83 sider…. Og en forlænget weekend i en storby kan hurtigt løbe op i et 15-20 siders program.

”Jamen, får du ikke fuldstændig drænet turen for glæde og spontanitet, når der skal følges sådan et stramt program”? ”Næææeh….. Det synes jeg ikke. Jeg får tvært i mod presset max antal oplevelser ind, så vi får mest muligt ud af turen”

Det er jo lidt ligesom når man skal pakke en kuffert. Hvis man bare smider store og små ting ned, hulter til bulter, så er det ikke sikkert der er plads til det hele. Men hvis man pakker fornuftigt og lægger store ting ned først og fylder hullerne ud med små ting, så kan der være meget mere.

Det er på samme måde jeg planlægger rejse. Først planlægges rammerne, fly t/r og hotel. Derefter hovedattraktioner på de enkelte dage, og til sidst hvad der er at se på vejen mellem de store must see’s.

Det gør også at vi fx aldrig tager ud til et museum eller et marked, som viste sig at være lukket den pågældende dag. For alt er tjekket og planlagt og spildtid elimineret.

Heldigvis har jeg en mand som er helt med på ideen med stramt program. Han blander sig ikke i planlægningen og deltager sjældent i den del. Han får bare udleveret et program når vi skal afsted, og så følger han med glæde det.

Ferie – Afslapning eller oplevelser? perth

Og når det så er sagt…. Så er det jo ikke fordi der aldrig sker ændringer i programmet når vi rejser på den måde. For der kan jo altid opstå et eller andet. Fx snublede vores datter Chili på 1,5 år i autocamperen, og slog halvdelen af sin fortand ud. Det ”kostede” os lige 3 ekstra dage på et børnehospital i Perth, hvor hun skulle have opereret resten af tanden ud.

Så måtte vi jo bare omprioritere og flytte rundt på nogle moduler i rejseplanen, og så var vi hurtig ”Back on track”.

Ferie – Afslapning eller oplevelser? spanien

Slow living

Anderledes ser det ud når vi rejser ned til vores lille hus på bjerget i Spanien. Her er der ingen program, ingen planer…… Bare slow living. Det er her vi gearer ned og tager det hele som det kommer. I Spanien er der tid til fordybelse og tid til at kede sig. Det er nemlig heller ikke usundt.

Hvordan kan du bedst li’ at holde ferie?

Læs Maria´s tidligere indlæg her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments