Familieliv…Lidt af hvert

Gå på jagt efter rav på stranden

Når vinden lægger sig efter en kraftig efterårsstorm, vil rav og andet materiale fra havet skylle ind på kysterne. Mange tror, at man har størst held med at finde rav, hvis man leder blandt strandens sten. Men det er dog sjældent tilfældet. Man skal til gengæld lede i den tang, der ligger på stranden. Går man i modlys, mens man leder, er chancen for at finde rav endnu større.

I princippet kan man lede efter rav året rundt. Men langt det meste rav bliver fundet om efteråret og om vinteren. Det skyldes, at havet på disse årstider er koldest og derfor har den bedste opdrift til at bære de eftertragtede, gyldne og brune klumper ind på stranden.

Kilde: Naturstyrelsen

 

f4Gå en tur i svømmehallen

Svømmehaller, svømmebade, vandlande. De findes i hele Danmark og i de fleste er der flere forskellige bassiner med udfordringer til alle. De fleste børn synes, at det er en fest at komme en tur i svømmehallen og hvis de kan lokke mor og far med i vandet, er lykken gjort. Det er en sjov måde, at være sammen på, og så skader det jo ikke lige, at svømme et par baner for motionens skyld.

 

 

f2Tag på udflugt i naturen og tag en madpakke med

Selv om det er koldt, har båd vi og vores børn godt af at komme ud i naturen. Så pak jer godt ind i varmt tøj og pak en kurv med mad og drikke.

Naturstyrelsen har en etableret en række madpakkehuse hvor der er borde og bænke, så I ikke behøver at sidde på den kolde jord.

Her er der mulighed for at nyde sin medbragte mad.

Husene varierer i størrelse, men i de fleste er der plads til en skoleklasse. Se madpakkehusene på kortet herunder.

I kan også lave vintermad over åben ild på en af Naturstyrelsens bålpladser, bålhuse og grillpladser

Naturstyrelsen har mange forskellige typer af “naturkøkkener”: bålpladser, grillpladser og bålhuse. De kan benyttes af alle og kræver ingen reservation.

  • En bålplads er et ildsted på jorden, der er omgivet af enten stammer eller sten.
  • Et bålhus er en lille hytte med åbne sider, som er placeret over bålstedet.
  • Grillpladser har en grillrist, hvorpå du kan tilberede din mad.

På www.naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/spis-i-naturen/ du se hvor du finder Naturstyrelsens madpakkehuse og bålpladser og læse mere om reglerne for Naturstyrelsens bålpladser.

 

f3Naturlegepladser – har du hørt om dem?

Spredt over hele landet har Naturstyrelsen lavet store som små naturlegepladser, som frit kan benyttes til f.eks. børnefødselsdage.

Naturlegepladsen ligger ofte i tilknytning til en skov og har legeredskaber af træstammer, tov, jord og vand.

Naturstyrelsen har etableret omkring 50 naturlegepladser fordelt på 20 statsskovdistrikter – og der vil komme flere i de kommende år.

Naturlegepladserne er selvfølgelig indrettet forskelligt. Naturlegepladsen på Gåsingebjerg ved Svanninge Bakker er f.eks. indrettet med forskellige legeredskaber for store og små børn. Legeredskaberne er naturligvis bygget af naturmaterialer. Her er også en bålpladser, steder hvor børnene kan bygge huler, en shelter og en lejrplads for vandrende.

Læs mere og find en Naturlegeplads i nærheden af dig på: www.naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/naturlegepladser