Når du vælger økologisk grisekød og oksekød får du kød fra dyr, hvor danske landmænd værner om dyrevelfærden, økologien og naturen. De økologiske dyr lever i et levende landbrug, som styrker biodiversitet og bidrager til flere planter og flere insekter i naturen. Anvend vinterens gode og sunde grønsager sammen med det økologiske kød. Det kalder vi et måltid i balance.
God fornøjelse.
Mørbrad fyldt med skalotteløg, pærer, og ost
4 personer
- 1 mørbrad af gris
- 1 skalotteløg
- 1 pære
- 1 spsk. smør
- ½ dl æblejuice
- 1 kvist rosmarin
- 75 g gorgonzola eller cremet mild friskost f.eks. af ged
- Salt og peber
- 150 g spinat
- 2 dl madlavningsfløde 18%
- Salt og peber
- Tilbehør: pasta
Puds mørbraden. Brun den på en pande og skær en lang dyb lomme på langs.
Hak skalotteløget og skær pæren i små tern. Sautér det i smør ved lav varme til det er mørt.
Kom æblejuice ved, kog kraftigt til væden er næsten fordampet og bland med hakket rosmarin samt ost i små stykker.
Kom fyldet i mørbraden og snør den med bomuldssnor.
Læg den i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og steg den i ca. 20 minutter ved 200 °C.
Bring spinat og fløde i kog og kog 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver og anret på en bund af pasta vendt i spinatfløde og servér.
Krydrede oksekøds sticks med nordisk bulgur
4 personer
- 3 dl grov bulgur
- 5 dl hønsebouillon
- 1 dl olivenolie
- Revet citronskal
- fra ¼ økologisk citron (til panering)
- 2 spsk citronsaft
- Salt og peber
- 1 bdt. broccoli
- 1 bdt. forårsløg
- 1 håndfuld friske mynteblade
- 400 g hakket oksekød
- Revet citronskal
- fra ½ økologisk citron (til bulgur)
- 2 fed hvidløg
- ½ dl hakkede mynteblade
- Salt, og peber
Kog bulguren som anvist i bouillon.
Bland kødet med fintrevet citronskal, knust hvidløg, mynte, salt og peber. Del og tril farsen til 8 lige store faste kugler og tril dem en anelse aflange. Sæt dem på spyd.
Vend bulguren i en marinade af olivenolie, revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
Del broccolien i små buketter og snit forårsløgene skråt og fint. Kom det ved bulguren sammen med grofthakkede mynteblade og smag til med salt og peber.
Grill spyddene ca. 10 min. vend dem 3-4 gange og server med bulgur.
Pasta med hvid kødsauce & kål
4 personer
- 300-400 g pasta, gerne båndpasta
- 400 g hakket oksekød
- Olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke bladselleri
- 150 g østershatte
- 1 spsk oregano
- 1 dl hvidvin
- 1 dl bouillon
- 1 lille bundt grønkål
- Salt og peber
- Parmesan
Kog pastaen al dente i letsaltet vand som anvist på emballagen.
Svits kødet i lidt olivenolie ved god varme.
Tilsæt hakket løg, fintsnittet bladselleri, hvidløg, østershatte og oregano og svits endnu nogle minutter til grøntsagerne er møre.
Kom hvidvin samt bouillon ved og lad det koge til væden er næsten fordampet.
Skyl og snit kålen og kom den ved kødsaucen. Sautér til kålen er al dente og smag til med salt og peber.
Bland med friskkogt pasta og servér straks med et godt drys revet parmesan.
Du kan læse mere om friland økologi på deres hjemmeside eller se flere af vores opskrifter her.