Ensom under corona

Hej Annemette.

Herhjemme oplever vi at min søn på 12 bliver mere og mere ensom. I disse måneder er han jo (selvfølgelig) ikke i skole og han er ikke så god til at opretholde kontakten med hans klassekammerater.

Har du nogen gode ideer til noget vi kan gøre for at hjælpe ham?

Venlig hilsen
Bettina.

Kære Bettina

Hvor er jeg ked af at høre, at I oplever, at jeres søn er ensom. Det er en hård tid for mange børn og unge.

Ligesom vi voksne indimellem kan bruge et kærligt skub for aktivt at tage kontakt til andre, kan børn også have brug for hjælp. Måske I kan hjælpe ham med at arrangere såvel online som fysiske (udendørs) møder? Mange børn mødes fx omkring online spil for tiden og dyrker deres sociale relationer derigennem.

Prøv at spørge ham om, hvordan I kan hjælpe ham. Det er måske ved at være nogle måneder siden, han sidst har set klassekammeraterne, og det kan være, at han ville synes, at det er rart, at I tager ham i hånden? At I fx taler med en klassekammerats familie om at ses på en shelterplads og bage snobrød, at I tager ungerne med ud og fanger Pokemons eller lignende.

Måske I har mulighed for at tale med de andre forældre og høre, om de også oplever ensomhed hos deres børn? Det kan være, at I sammen lægge en plan for, hvordan I hjælper jeres børn bedst.

Rigtig mange tanker fra mig

Kærlig hilsen Annemette.

Du finder flere artikler om Covid-19 og konsekvenserne deraf, her:

Gode råd: Sådan taler du med børn om coronavirus

Artikel: Gode råd: Sådan taler du med børn om coronavirus

Artikel: Coronatrætheden har indfundet sig.

Artikel: Sådan taler du med dit barn om skolestart efter corona-nedlukning