En grønnere hverdag

Grøntsager smager skønt og er vigtige i den daglige kost. Vi ved det jo godt, men i en travl hverdag, kan det være lidt af en udfordring at finde på varieret middagsmad, der indeholder den anbefalede mængde grøntsager. Hvis du er glad for økologiske grøntsager og gerne vil have en grønnere hverdag, findes der en genvej til at få middagen på bordet i et snuptag.

Af Henriette Rosenthal

I en børnefamilie er der nok at se til. På vej hjem fra arbejde skal børnene hentes i pasningsordningen eller klubben, og nogle gange skal de direkte videre til fritidsaktiviteter. Fuld fart fremad. De større børn kommer hjem og skal måske have hjælp til lektierne. Det levner ikke meget tid til indkøb og madlavningen.

Spørgsmålet er, om du har hørt om Kokkens Hverdagsmad? Hvis ja, ved du så også, at der nu findes Kokkens Grønne Kasse, hvor der er skruet op for grøntsagerne, økologien og de grove varianter af brød og pasta?

Hverdagens helte

en grønnere hverdag, måltidskasse

Det kan man vel godt kalde de kokke, der hver uge gør hverdagen nemmere for en masse familier. For hos Kokkens Hverdagsmad er det rent faktisk uddannede, dedikerede kokke der tilbereder måltiderne, så det kun tager cirka 20 minutter at få maden på bordet.

Rikke Andersen har, sammen med sin familie, prøvet Kokkens Grønne Kasse, og har på den måde fået bedre tid til hygge med børnene, Sean på seks og Silke på fem år, om eftermiddagen.
– Da vi pakkede Kokkens Grønne Kasse ud, var vi enige om, at måltiderne så vildt lækre ud. Dog var Sean lidt skeptisk, da han så alle grøntsagerne, men han glædede sig til at hjælpe med at lave maden.

“Da vi pakkede kokkens grønne kasse ud, var vi enige om, at måltiderne så vildt lækre ud”

I kassen var der hvidløgsmarinerede svinekoteletter med peberfrugtkompot, svampebøf med bøgehatte og rødbede-æblesalat, sesambagt kyllingeinderfilet med kikærtepasta og piment pesto, samt spinatsnitter med bønne- og oksekødssauce og tomat tabuleh.
– Hele familien var enige om, at vores helt klare ”favoritret” var spinatsnitter med bønne- og oksekødssauce med tomat tabuleh. Jeg var lidt overrasket over, at børnene var vilde med spinatsnitterne, ligesom de også syntes, at svinekoteletterne, hvor tilbehøret var spidskål og bagte gulerødder, var superlækre.

– Ikke nok med at børnene syntes at maden smagte godt, så syntes de også, at det havde været sjovt at være med til at færdigtilberede måltiderne. De var gode til at hjælpe med at finde de rette madvarer frem, og alt hvad vi skulle bruge til at lave retterne. De fik lov til at være med i hele processen, og kunne fint lægge kødet på panden og skære grøntsagerne ud, samt anrette tallerkenerne. Børnene syntes, at det var sjovt, at ”andre” har bestemt, hvad vi skulle spise til aftensmad. På den måde får man jo smagt noget, som man ikke selv ville
have fundet på.

Hverdagseftermiddagene blev så meget nemmere, fordi vi fik leveret alt, hvad vi skulle bruge til at få aftensmaden på bordet i en fart. Jeg skulle ikke opfinde den dybe tallerken og udtænke kreative madplaner. Det var lækkert at smage nogle nye retter, og at der var masser af grønt til maden. Børnene har virkelig hygget sig med hinanden, når vi har været i køkkenet, og jeg har nydt at have overskud til at gøre køkkentjansen til en hyggelig tid sammen med børnene. Det er helt sikkert, at vi kommer til at gentage denne succes, fortæller Rikke.

En grønnere hverdag

Hvor mange spiser med?

Fleksible løsninger der er tilpasset til, hvor mange der sidder med omkring spisebordet fra dag til dag. Hos Kokkens Hverdagsmad ved man godt, at ikke alle hverdage er ens – tværtimod – for mange familier lever et aktivt liv med fritidsinteresser, der strækker sig over forskellige dage i ugen. Derfor kan man bestille sine måltidskasser til at passe til lige netop det antal, der er hjemme i hver af ugens dage. I Kokkens Grønne Kasse udgør økologiske, friske og velsmagende grøntsager fundamentet. Kokkens Familiekasse byder på lækre og varierede retter, som både børn og voksne elsker. Smag og behag er jo forskellig, derfor er det muligt at udskifte både retter, så man er sikker på, at alle omkring bordet kan lide dagens ret.

Du kan læse mere om kokkens hverdagsmad på deres hjemmeside: www.kokkenshverdagsmad.dk/