En god skolestart…

Skoleåret er skudt i gang, og hver morgen oplever man en folkevandring ved 8-tiden, i hvert tilfælde hvis man bor på en ”skolevej”. Som forældre er der flere ting vi kan gøre, for at hjælpe poderne afsted til en god skoledag.

 

Pak skoletasken om aftenen

Det er rigtigt øv, når man kommer i skole, og mangler nogle af bøgerne eller hæfterne, som skal bruges i undervisningen. Det forstyrrer undervisningen og læreren bliver, med rette, irriteret. Allerede fra den spæde skolestart, gør man både barnet og sig selv en tjeneste, ved at pakke skoletasken om aftenen inden sengetid. Det siger sig selv, at et barn der går i de helt små klasser, ikke selv skal have hele ansvaret for at få puttet de rigtige ting i skoletaksen – men med et godt indarbejdet aftenritual, kan barnet ret tideligt overtage tjansen selv, blot med lidt overordnet støtte. 

 

PenalhusHvilket penalhus er bedst?

Det er en fest, når barnet skal med i byen, og vælge sit allerførste penalhus til skoletasken. De fleste børn vælger med hjertet og øjnene, så det er ikke altid det er det mest praktiske penalhus man får med hjem fra byturen.

Tal med barnet om, at det første penalhus fungerer bedst hvis det er overskueligt. Ikke for stort, ikke for tungt og uden overflødige ting, der fylder og forvirrer. Modellen, hvor tingene holdes på plads med elastikbånd, er god til mindre børn. Det giver bedre overblik end udgaven, hvor alt ligger hulter til bulter. 

 

 

 

pige blyantTynde eller tykke blyanter?

Hvis finmotorikken er lidt usikker, er tykke blyanter, nemmere at bruge end tynde. De tre- og sekskantede blyanter er bedre end runde, for de giver et bedre greb og gør det lettere at holde rigtigt.   Stifterne bør ikke være for hårde, for børn trykker typisk hårdt, og så går papiret let i stykker.

 

pige æbleLang skoledag

I dette skoleår effektueres skolereformen, som mange har ventet på med lige dele forventning og rædsel. Skoledagene bliver længere, og derfor skal barnet også have mere ”brændstof” at køre på. Derfor er det en god idé, at lave en ekstra madpakke, med lidt frugt, groftskårne grøntsager og godt brød, som barnet kan ”snacke”, når blodsukkeret ryger i bund sidst på skoledagen.