En app, der stimulerer barnets læselyst

Vidste du, at der findes en App, som giver dit barn lyst til at læse flere bøger? Den hedder Pickatale og man downloader den i App Store og Google Play. Appen er et kæmpestort digitalt bibliotek, som gør det nemt at finde dit barns favoritter, hvad enten det drejer sig om underholdning eller faktabøger om spændende dyr og fænomener.

Der er også et væld af velkendte bøger fra Disney, Star Wars, Marvel og berømte og elskede figurerer som Peter Plys, Alfons Åberg og Peter Pedal. I kan læse og lytte til så mange bøger, som I vil, og der kommer nye bøger til hver uge. Denne app har to familier prøvet med stor succes.

Af Henriette Rosenthal

lille pige læser i Pickatale appen

Dejligt at slappe af med en lydbog

Charlotte Jensen er mor til Naya på fem år.
– Når Naya kommer hjem fra børnehave, hvor de er udendørs det meste af tiden, synes hun, at det er dejligt at slappe af med en lydbog. Det smarte ved Pickatale er, at det er muligt at se billeder,
imens der bliver læst op, og det er med til at fange hendes opmærksomhed. Jeg taler af erfaring, da Naya ofte har haft mistet tålmodigheden, når vi har læst en bog for hende. Nogle gange havde hun ikke lyst til at høre historien færdig, hvilket slet ikke er noget problem nu.

Det gør det også endnu sjovere, fordi der efter historien, f.eks. den med dinosaurerne, findes en quiz, så barnet kan svare på spørgsmål, som knytter sig til historien. Der er stor jubel, når svarene er rigtige. Det giver yderligere motivation til at lytte efter. Jeg vil varmt anbefale, at andre forældre lader deres børn prøve Pickatale, siger Charlotte.

Nem at bruge

Pickatale appen har alle klassikerne

Nanna Haagensen er mor til Johanne på seks og Caroline på ni år.
– Pickatale er let og overskuelig. Der er rigtig mange gode bøger at vælge imellem. Mine piger har hver deres profil, og på den måde kommer der alderssvarende bøger frem, når de åbner Pickatale. Det er rigtig smart. Pigerne har brugt app´en til at høre lydbøger. De har hørt bøger i stedet for at se film f.eks., imens jeg laver aftensmad.

De har hørt flere forskellige bøger og er enige om, at højtlæsningen fungerer rigtig godt og at det, at de hører en lydbog, er en dejlig form for afslapning. Normalt læser jeg højt for pigerne hver dag, men nu har Pickatale næsten overtaget tjansen helt. I hvert fald for en stund, for selvom det er utrolig smart, så er der nu ikke noget så lækkert som at sidde tæt sammen omkring en rigtig bog.

Der hvor jeg ser Pickatale som en fordel er, når mor/far ikke lige har mulighed for at læse højt, f.eks. når vi kører bil, laver mad eller laver lektier med større søskende. Pickatale henvender sig helt specifikt til børn og er bygget meget enkelt op. App´en er let at installere og det er nemt at komme i gang.

Vi er vilde med det store udvalg som spænder fra de gode, gamle klassikere til mere faglige bøger f.eks. dyr.

Her er rig mulighed for at blive underholdt, og at få et godt grin, men også for at blive klogere. Jeg synes som mor, at det er dejligt, at jeg med god samvittighed kan placere pigerne foran en skærm, imens jeg klarer andre pligter. Jeg ved, at de sidder dybt koncentreret for at lytte til den bog de har valgt. Jeg har da udnyttet situationen et par gange og gået en tur inden deres sengetid,
nu hvor Pickatale kunne læse godnathistorien højt.

Det er da en ting, jeg kommer til at gøre brug af fremadrettet, for i en travl hverdag er det da med at finde løsninger der letter, og når man som os prioriterer læsning højt, så gør det jo ikke noget, at det er en lydbog ind imellem. Pigerne synes begge at Pickatale er let at bruge. De har fundet frem til de bøger, som de gerne vil høre uden hjælp fra en voksen, fortæller Nanna.

der bliver spist slik imens der bliver læst i Pickatale appen

Pickatale i skolen

I foråret lanceres en version af Pickatale, som kan bruges i skolen. Kontakt gerne skole@pickatale.com, hvis du er interesseret i at høre nærmere. Læs Evt. mere her om skolestarten i 0. klasse her: bornogfritid.dk/skal-dit-barn-starte-i-0-klasse/

Klikbare tekster, billeder og illustrationer

Med Pickatale kan børn lytte eller læse, og de kan selv bladre i de digitale bøger. Alle sider er klikbare, og når et ord bliver læst op, bliver det også fremhævet på skærmen, hvilket gør det nemt at følge historien og stavningen af ordene. Det hjælper barnet til en bedre læseindlæring.

Du kan læse mere om pickatale appen her: www.pickatale.dk/