Dit barns første mobiltelefon/smartwatch

Det giver en stor tryghed, når dit barn har sit smartwatch på, for så kan I ringe sammen og sende beskeder, og via den indbyggede GPS ved du altid, hvor dit barn befinder sig. Xplora X5 Play er navnet på dit barns nyeste device – en kombination af dit barns første mobiltelefon og et smartwatch, og det er smækfyldt med smarte funktioner og features. Vi har fået to forældre til at lade deres børn eksperimentere lidt med uret, og her er hvad de siger.

Af Bonnie Jensen

Større frihed og tryghed

– Vi synes, at Xplora giver både os og vores søn Oskar en frihed med uret på. Vi har kunne slappe mere af, da vi vidste at vi altid kunne få fat på ham. Det har været rart. Det kan tage lang tid at finde sit barn i SFO (de har et kæmpe udeområde), så derfor var det rart at vide, at man kunne ringe til ham. Oskar selv har nok mest været vild med kameraet. Han kan godt lide at lave små film med sig selv, fortæller mor Nanna Ankjærgaard-Andersen.

Smart med flere funktioner

første mobiltelefon med på tur

– Jeg er selv skolelærer og har pt både indskoling, mellemtrin og udskoling til hverdag, så jeg ved om nogen, hvor mange børn, der hvirvler rundt på de forskellige områder på skolen. Det er smart, at man kan se sit barns færden via GPS’en. Den ene dag var det vigtigt, at jeg kunne finde ham hurtigt, da han skulle til lægen. Klassen var på tur og på vej hjem. Jeg kunne følge ham/dem via GPS’en og se, at de var på vej. Det var faktisk fedt – og en lettelse.

Med i skole

– Som lærer er man vant til at eleverne har enten mobil eller smartwatch. Det er blevet et dagligdags-device hos børn og unge. Oskar er god til at sætte uret på lydløs, så det forstyrrer ikke i klassen.

Ingen forstyrrelser i klasselokalet

Skolemodus er en fast tidsindstilling, der forhindrer børn i at bruge sit Xplora-ur i skoletiden eller på andre bestemte tidspunkter. Når skolemodus er slået til, fungerer Xplora udelukkende som et almindeligt armbåndsur, da ingen af de sjove og spændende funktioner er tilgængelige for barnet.

xplora

Det kan et X5 PLAY smartwatch

  • Fungerer som en telefon
  • Kan sende og modtage beskeder
  • 2 MP Kamera med videofunktion
  • Indbygget GPS-funktion
  • Skridttæller med mulighed for at optjene coins til køb af fede ting
  • Trygge funktioner uden adgang til internet og sociale medier.

Xplora er en succes som barnets første mobiltelefon

– For Carla har Xplora-uret gjort en forskel. Carla ville i starten ikke bruge Xplora i skolen, fordi en lærer havde sagt, at man ikke måtte bruge det i skoletiden. Vi tog efterfølgende en snak med min datters lærere og pædagoger omkring brugen af smartwatch, hvor skolens politik er, at de ligestilles med mobiltelefoner, og derfor måtte børnene ikke have dem på i skoletiden, fortæller mor Julie Vilhelmsen, der har Carla på 7 år.

Vi talte med hendes lærere omkring skolemodus

– Vi har informeret skolen og været forstående for deres bekymring omkring smartwatch, men også fortalt, hvilken tryghed det giver os forældre – og ikke mindst vores datter. Vi har fortalt dem om funktionen ”skolemodus”, og hvordan det virker. Carla har tidligere haft et ur, der havde skridttæller, stopur m.m. Det oplevede vi som mere forstyrrende for hende og hendes kammerater, end Xplora-uret er, da dette i skoletiden er på skolemodus.

– Jeg er selv klasselærer og har min daglige gang i indskolingen, og i min egen 1. klasse har jeg flere elever, der bærer Xplora-uret i skolen. Jeg har ikke oplevet det uhensigtsmæssigt, at børnene har uret på i skolen, hvis skolemodus-funktionen er slået til. Jeg vil som indskolingslærer klart anbefale Xplora netop pga. funktionen skolemodus, frem for smartwatch, der ikke kan styres af en forældreapp.

– Det er vigtigt, at man som lærer og forældre husker, at uret er et forældreansvar. Jeg oplever, at børnene rigtigt gerne vil overholde de regelsæt, der er omkring smartwatch i skoletiden, men er det ikke slået fra, bliver børnene forstyrret og utrygge, hvis det siger lyde, får en sms mm.

– Hvis Xplora ikke havde skolemodus-funktionen ville det kunne være forstyrrende i skoletiden. Især det indbyggede kamera vil kunne være en udfordring. Skolemodus er især den funktion, der gør, at uret er at foretrække i stedet for en telefon, og jeg oplever ikke uret forstyrre i skoletiden. Men har klassekammeraterne derimod en mobiltelefon med, er det fristende at tage den frem og vise spil med mere til stor forstyrrelse for klassen.

Skaber tryghed for børn og voksne

– Jeg synes, at Xplora er en succes som barnets første mobiltelefon. En kombination af et aktivitetsur og telefon samlet i dette smarte ur. Jeg oplever, at uret er med til at skabe tryghed for både børn og voksne. Og at Xplora-uret er med til at give børnene selvtillid og en følelse af at have ansvar. Uret er at foretrække som barnets første mobiltelefon, både som anbefaling set fra lærerperspektiv og med morøjne.