Det ringer ind til hverdag

Og dermed også til hverdagens arbejde, skole, fornøjelser og pligter. Madpakker skal igen smøres, børnene bringes og hentes inden lukketid og aftensmaden skal på bordet. Den ulvetime, som var skudt til hjørne i sommerferien, knurrer nu af os igen. Ved du, at det er så let som ingen sag at forvandle ulvetimen, hvor børnene er trætte og gerne vil have opmærksomhed fra mor og far, til ”a walk in the park”? Man lader blot professionelle kokke fra Kokkens Hverdagsmad, forberede dagens aftensmåltid, for så maden kan stå på bordet efter ca. 20 minutter. Ingredienserne er endda hentet i den sunde afdeling.

Af Henriette Rosenthal

Mange har nytårsforsætter, når et nyt år skydes i gang. Det dyrker jeg ikke. Jeg har til gengæld masser af efter-sommerferie-forsætter. Det er i sommerferien, jeg benytter roen til at fintænke lidt over, hvad jeg kunne tænke mig at gøre anderledes, når hverdagen igen trænger sig på. Det kan være alle mulige ting, jeg har lyst til at finjustere, men en sikker genganger er, at jeg vil øve mig i at spise sund, hjemmelavet mad hver dag. En af måderne hvorpå det gøres lettest er at bestille ”Kokkens Grønne Kasse” hos Kokkens Hverdagsmad.

Velsmagende, sunde måltider

I ”Kokkens Grønne Kasse” er der masser af friske, økologiske grøntsager. Kokkene har sammensat menuerne, så kroppen får det brændstof, der er nødvendigt i en helt almindelig, travl hverdag. Når de planlægger menuer med pasta og ris, er det af fuldkorn, så maven får gode fibre at arbejde med.

En af fordelene ved at bestille måltidskassen kontinuerligt er, at man hver uge slipper for at bøvle med trætte børn i eftermiddags myldretiden i supermarkedet. Når man får serveret aftensmaden på et ”sølvfad” af Kokkens Hverdagsmad, er den stort set færdig. Derfor er der overskud til at tage selv de mindste børn med i køkkenet. De kan hjælpe med at røre i maden eller snitte de sidste grøntsager.

Mindre kræsne børn

Undersøgelser viser, at børn der hjælper til med madlavningen, er mindre tilbøjelige til at blive kræsne, og de fleste børn vil rent faktisk gerne være med i køkkenet. Jeg har selv været slem til at jeg helst ville fikse aftensmaden selv uden indblanding. Det var ligesom det nemmeste, ikke sandt?

grønsagspizza

I Hellerup, nord for København, bor Sille Bruun sammen med sin kæreste og to børn, som er en treårig og en ”tween” på 12 år. De har prøvet ”Kokkens Grønne kasse”.

– Vi kommer helt sikkert til at forsætte med at bestille måltidskasserne. Det er fantastisk, at jeg kan hente min datter i børnehaven og køre direkte hjem med hende. En tur i supermarkedet på det tidspunkt ender ofte med, at jeg står med et barn der er stærkt utilfreds over, at man skal ikke må proppe kurven med chips og kiks. Retterne i måltidskasserne er sammensat, så de er børnevenlige, men meget smagfulde.

Da vi vægter meget højt at leve sundt, er vi glade for fuldkornsprodukter og økologiske grøntsager. Derudover synes begge børn, at det er et hit, at vi kan nå at hygge, når vi kommer hjem i stedet for, at jeg styrter ud i køkkenet, for at få maden på bordet inden de har nået at snacke sig mætte, fortæller Sille.

Nadia Juel Vinding Petersen har også prøvet at få en lettere hverdag med Kokkens Hverdagsmad.

– Vi har været meget glade for at modtage Familiemåltidskassen fra Kokkens Hverdagsmad. Vi var vilde med retterne, som var i måltidskassen. For eksempel var oksefrikadellerne fyldt med kraft og smag. Vi lærte også, at tortillas er et supergodt alternativ som pizzabund og tarteletterne bragte gode minder frem fra min barndom. Jeg var ret imponeret, over hvor lækre alle råvarerne var. Man kan også mærke, at der er kræset for maden, som er forberedt. Det gør det supernemt, både at overskue retterne og madlavningen. Det har sparet os for meget energi, hvad angår madplan samt indkøb. Det kan jeg virkelig anbefale i en allerede travl hverdag.

Maria Mathiassen har nydt ferien sammen med familien.
– Børnene glædede sig til, at de ville lave mad til os i ferien. Det kunne de sagtens med retterne fra Kokkens Hverdagsmad. De var så stolte, da de lavede oksekødfrikadeller med lækkert tilbehør. Vi smagte retter, vi aldrig selv havde valgt at lave – og børnene var faktisk
vilde med alle retterne. Vi har nydt vores ferie, uden at tænke på indkøb eller madplan.

rødkålssalat

Hvor mange spiser med?

Fleksible løsninger der er tilpasset til, hvor mange der sidder med omkring spisebordet fra dag til dag. Hos Kokkens Hverdagsmad ved man godt, at ikke alle hverdage er ens – tværtimod – for mange familier lever et aktivt liv med fritidsinteresser, der strækker sig over forskellige dage i ugen. Derfor kan man bestille sine måltidskasser til at passe til lige netop det antal, der er hjemme i hver af ugens dage. Smag og behag er jo forskellig, derfor er det muligt at udskifte retterne, så man er sikker på, at alle omkring bordet kan lide dagens ret.

Hvis man med et ord skal beskrive kokkens Hverdagsmad, er det: fleksibilitet. Du kan ”hoppe” ind og ud af ordningen fuldstændig, som det passer ind i jeres familiemønster. Det er en stor fordel, fordi mange familier er forskellige i antallet omkring middagsbordet fra uge til uge. Det er de fordi nogle børn bor skiftevis hos mor og far, eller de fordi de voksne i familien har skiftende arbejdstider med aften eller natarbejde.

Du kan læse mere om Kokkens Hverdagsmad og deres måltidskasser her: www.kokkenshverdagsmad.dk/

Kilde: Fødevarestyrelsen

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments