….Det er altid mig, der gør rent.

Hej Annemette

Jeg har et lidt utraditionelt problem, som jeg håber du kan hjælpe mig med.  

Jeg er selv lidt en rengørings freak (… eller det mener min mand i hvert fald jeg er) og jeg er ved at være træt af at det altid er mig der gør rent, herhjemme. Jeg indrømmer gerne at jeg har været lidt en curling mor, dengang mine børn var små og har ordnet ting for dem, for ærligt talt, så går nogle ting også lidt hurtigere hvis man gør det selv.

Hvordan lærer jeg mine drenge, der nu er 6 og 9 år, de små ting i hverdagen som ville gøre mit liv nemmere? Såsom at tallerknerne skal tilbage i køkkenet efter vi har spist osv.…

Jeg håber du forstår mit spørgsmål.

Venlig hilsen

Christina.


Kære Christina

Jeres drenge har den helt rigtige alder til at begynde at hjælpe mere til med husarbejdet. Og jo tidligere man går i gang, jo nemmere kan det være at etablere gode vaner, som de kan tage med sig helt ind i voksenlivet.

Begynd med at involvere drengene i, at I fremover kommer til at forvente deres hjælp, fordi de er blevet store nok til at bidrage derhjemme. Det kan give dem en bedre forståelse for det pludselige skift i jeres forventninger til dem.

Da de ikke har hjulpet så meget til tidligere, gælder det om at tage adfærdsforandringen med små skridt. Et skridt ad gangen, dvs. en ting ad gangen. Måske første ting er at bære sin egen tallerken ud fra bordet og sætte den i opvaskemaskinen. Det kommer til at kræve lang tid og mange gentagelser, før det sætter sig som en vane. Men hav tålmodighed, mind dem om det hver eneste dag og tak dem for deres hjælp. Når du kan se, at adfærden er ved at etablere sig, så byg oven på. Næste ting er måske, at de skal smøre deres madpakke, smide det beskidte tøj i vasketøjskurven osv.

Det kan blive et stort arbejde, for du skal ændre den såkaldte ’standardindstilling’, I har haft i hjemmet (’det gør mor’). Men du gør dem en stor tjeneste ved at give dem det med hjemmefra.

God fornøjelse med det.

Kærligst, Annemette

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments