Den bedste gave til mig selv 

Tandlægens råd var helt klart; hvis du skal ordentligt indimellem alle tænderne – også de bagerste – er det meget nemmere med el-tandbørsten. Så nu var tiden inde til at udskifte den gamle tandbørste med en el-tandbørste.

Af Susanna Hochheim

Af gammel vane står min tandbørste i et tandkrus, og tages frem morgen og aften. Tandbørsten smides ud når den ser træt ud, og så kommer der en ny i kruset, måske i en anden farve. Problemet med de almindelige tandbørster kan bare være, at de er svære at få rundt i alle krogene inde i munden, for de fleste af os. Og kommer man ikke ordentligt rundt mellem tænderne, så begynder man at tale om tandsten, paradentose og andet skidt, som bestemt ikke er sundt for vores mundsundhed eller generelle helbred. Og det kan på sigt gå hen og blive en bekostelig affære hos tandlægen.

En sundere og renere mund

Hos min tandlæge, Team Tand, som er en hyggelig tandlægeklinik i Waves i Greve, anbefaler de bestemt, at man benytter en sonisk eltandbørste, for at man netop kan komme ordentlig rundt, når man børster sine tænder. Men også fordi den hydrodynamiske effekt rengører de svært tilgængelige steder. På den måde er man med til både at passe på sit tandkød og sine tænder.

Ja, faktisk hele sin mundsundhed. Der kan nemlig hurtigt gemme sig krummer i krogene, som kan være svære at komme til med en almindelig tandbørste. Her kommer det lille børstehoved på el-tandbørsten nemmere rundt, og fjerner det, som gemmer sig mellem tænderne. Med el-tandbørsten Hydrosonic Pro fra Curaprox får du en tandbørste, som passer til alle, da du kan skifte mellem tre forskellige børstehoveder, Sensitiv, Power og Single, som alle følger med i æsken.

Børstehovederne består af superfine, nænsomme Curen®fibre – i erstatning for nylonfibre – som omslutter enhver tand for en effektiv rengøring. Du kan skifte fra 44.000 til 84.000 børstebevægelser i minuttet, hvilket giver en mild, blid og kraftfuld rengøring. El-tandbørsten kan også anbefales, hvis du bruger bøjle eller har implantater, da Curacurve® ergonomien gør Hydrosonic Pro helt unikt.

Min helt egen julegave

Jeg skiftede min gamle tandbørste ud, og med min nye el tandbørste får jeg følelsen af, at mine tænder er rengjort lige så godt som hos tandlægen – helt rene og glatte – hver gang, jeg børster dem. Også de steder, der er svære at nå.

Næste besøg hos tandlægen var en del sjovere. Jeg fik ros af tandlægen, tænderne og tandkødet var sundere nu og havde haft godt af udskiftningen. Så jeg vil helt sikkert anbefale, at du prøver at skifte den gamle tandbørste ud, hvis du ikke har gjort det endnu. Det her var min bedste julegave til mig selv.

El-tandbørsten kan købes hos matas.dk eller på curaprox.dk