De vigtige vitaminer

På denne tid af året, kan det være en god idé at tage tilskud af vitaminer, så vi sikrer os at vores børn får dækket det daglige behov, også selvom kosten ikke hver dag er lige så alsidig som vi forældre kunne ønske os.

Af Bonnie Jensen

Man skal holde tungen lige i munden hvis man skal holde styr på sine børns spisevaner og yndlingsretter. Den ene dag elsker junior de små grønne ærter og fint udskårne gulerødder, den næste dag nægter junior kategorisk at få andet end kogte pastaskruer med ketchup til. Grøntsager kan der slet ikke blive tale om. Man kan så mene, at varieret kost her får en ny betydning. Problemet opstår, når junior for femte dag i træk fastholder sit nej tak til de sunde madvarer, for det er gennem kosten, vores børn bedst får dækket det nødvendige behov for vitaminer.

vi tester vitaminer med mælkesyrebakterier

Vi har bedt et par familiers børn prøve de helt nye multivitaminer fra Apotekets, der både indeholder mælkesyrebakterier der er gode for vores tarmsystem, og de vigtige D-vitaminer. Apotekets Multivitamin er et 2-i-1 kosttilskud med mælkesyrebakterier, 12 forskellige vitaminer og 3 mineraler til børn fra tre år, og kan afløse D-dråberne, de har fået siden de var små. Tyggetabletten er sukkerfri med en dejlig smag af jordbær. Læs med her og hør hvad familierne synes om vitaminer med mælkesyrebakterier.

Mmm, de smager af sommer

– Vi eller rettere børnene, får oftest vitamintilskud i efteråret og om vinteren for at styrke immunforsvaret.

– Jeg var spændt på at prøve de her nye vitaminer med mælkesyrebakterier, mest for at se om særligt min søn ville tage dem. Det har været svært at finde nogen han synes om, og det er vigtigt for mig, at han får sine daglige vitaminer da han ikke er god til at spise varieret kost. Både Emilie på 6 og Oscar på 8 år synes godt om dem, og de synes de smager godt af jordbær, og som Oscar sagde “mmmhh de smager af sommer”. Så det har intet problem været, at få børnene til at spise dem. De blev spist som slik.

– Det er jo svært at mærke forandring på så kort tid, det kræver en længere testperiode for at vide om de har haft en effekt, men en stor forandring er vel, at min søn tager vitaminpillen gladelig, slutter mor Henriette Svendsen.

Jeg synes, vitaminer med mælkesyrebakterier er genialt

– Vi får alle multivitaminer dagligt året rundt, både min mand og jeg, og vores drenge på 6 og 11 år. Udover det, får min mand og jeg fiskeolie og magnesium. Jeg tager ekstra kalk og min mand tager kosttilskud.

– Vi var spændte på at udvide horisonten i forhold til andre produkter end dem vi normalt kender. Til dagligt køber man jo bare det man plejer. Før vi fik lov at prøve de her vitaminer med mælkesyrebakterier, var vi ikke bevidste om hvor stor en forskel mælkesyrebakterier gør. Jeg synes det er genialt med mælkesyrebakterier tilsat i vitaminerne fra Apoteket, og disse her dufter godt og ser indbydende ud, og så er det nemt at tage dem ud af pakken. Vi er blevet rigtigt glade for dem, og jeg har allerede fået overbevist min veninde om at købe dem også, fortæller mor Janie Ryberg.

vitaminer med mælkesyrebakterier

Der er kommet lidt mere gang i maven

– Vores søn på 3 år får vitaminpiller hele året rundt. Vi voksne er nok bedst til at huske det i vinterhalvåret, når energien og helbredet begynder at skrante lidt. Jeg har igennem min graviditet taget multivitamin til gravide, Jern, Kalk og mælkesyrebakterier til gravide. Jeg ville utrolig gerne teste de nye vitaminpiller fra Apotekets, da jeg er ret stor tilhænger af vitaminer med mælkesyrebakterier.

Vi har tidligere haft ret stor effekt og gavn af mælkesyrebakterier, da vores søn havde mange mavegener som baby. Hans mave fungerer stadig ikke optimalt og det ville jo være fantastisk hvis disse vitaminpiller kunne gavne ham. Vores søn er desværre lidt ”sensitiv” over for nye smage og har lidt svært ved at spise dem, så det er ikke alle dage vi har fået lokket ham til at spise dem. På trods af at han ikke har taget dem hver eneste dag, er det alligevel som om der er kommet lidt mere gang i hans mave. Vi håber at han vænner sig til dem, da det jo er godt at få tilført lidt ekstra gavnlige mælkesyrebakterier til at holde en god og sund tarmflora, slutter mor Kamilla Munzert.

ungerne tester vitaminer med mælkesyrebakterier

Mild smag og lettere at tygge

– Vores piger på 4 og 7 år, får vitaminer hele året rundt, men jeg er ekstra opmærksom på det i vinteren og efteråret. Vi glædede os til at prøve vitaminerne, da jeg synes det er genialt at kombinere vitaminer med mælkesyrebakterier. Vitaminerne smager godt, og børnene kan lide dem. De har en mild smag, og slet ikke som man synes, vitaminpiller normalt smager, så de er lettere at tygge og få ned, fortæller mor Nadia Svendsen.

Læs mere om vitaminer med mælkesyrebakterier er på Apotekets hjemmeside: www.apotekets.dk

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn over 4 år får et tilskud af 5-10 mikrogram D-vitamin dagligt i vinterperioden fra oktober til og med april.