4 personer
1000 g ungkvæg filet, bundt estragon, 5 stk. chilifrugter, 2 dl olie til stegning, 200 g smør, Salt og peber.
Tilbehør
Kartoffel
2 bakker salatmix, 1 spsk. dijonsennep, 2 dl olie til stegning, 2 spsk. balsamico, 1 dl vindruekerneolie, Salt og peber.
Tilberedning:
Fileten krydres med salt og peber og brunes hårdt af i olivenolie på en pande og lægges over i et ildfast fad sammen med smør, estragon og tørrede chili. Sæt stegen ind i en 210 grader forvarmet ovn i 35 minutter. Hvert 10. minut hældes fedtstoffet henover stegen.
Efter de 35 minutter vil stegen være medium rare. Hvis man ønsker den mindre rød, skal stegen have yderligere 10 minutter. Tag stegen ud og stil den til hvile 30 min.
Kog nye kartofter i 20 minutter. Brug en gaffel til at knuse dem. Moses groft. Tilsæt fedtstoffet fra bradepanden samt salt og peber.
Bland alle ingredienserne til salatdressingen i en flaske og ryst det godt sammen.
Skyl salaten og vend den med dressingen.
Tips: Som grundregel skal man altid tjekke om kødet er færdigt, da ovne er meget forskellige i deres varmetemperaturer.