Danmarks første loppesupermarked for børnefamilier

Da Danmarks første loppesupermarked for børnefamilier, Børneloppen, slog dørene op på Gammel Køge Landevej i Valby lørdag den 1. oktober, var det med masser af gode loppefund på hylderne.

Her kan familier sælge og købe brugt børneudstyr på en ny og smart måde, som giver mulighed for at spare både tid og penge – og ikke mindst skåne miljøet.

Hos Børneloppen glæder man sig meget over den gode start, som vidner om, at man har ramt et behov inden for salg og køb af brugt børneudstyr.

“Vi er meget overvældede over den store interesse,” udtaler Johanna Kiel Nielsen, der driver Børneloppen sammen med sin genbo Sofie Brandt fra Vallensbæk.

Begge er de mødre til to små piger og har opsagt gode jobs for at springe ud som iværksættere og udleve drømmen om et loppesupermarked for børnefamilier – en butik, der gør op med køb-og-smid-væk-kulturen, hvor alt for mange gode ting får et alt for kort liv i stedet for at leve videre som genbrug hos en ny familie.

“Mange familier ligger inde med store mængder tøj og legetøj, som børnene er vokset fra. Men de har hverken tid eller lyst til at tilbringe en hel weekend på et loppemarked – ej heller overskud til at tage en masse billeder og oprette salgsannoncer på DBA og lignende. Ikke desto mindre vil familierne gerne af med tingene – og allerhelst på en måde, så andre kan få gavn af dem. Det vil vi gerne være behjælpelige med ved at stille butikshylder til rådighed og sælge tingene for dem,” fortsætter Johanna Kiel Nielsen.

På den anden side af disken står køberne, for hvem Børneloppens koncept er mindst ligeså interessant som for sælgerne.

“Det er dyrt at have børn, og der er mange penge at spare på genbrug samtidigt med, at man skåner miljøet. Det appellerer til rigtig mange familier – højt som lavt. Der er jo ingen grund til, at vi allesammen går ud og køber en splinterny trehjulet cykel til vores små poder, når man kan købe en brugt i fin stand for under det halve,” slutter Johanna Kiel Nielsen.