Kold og lækker til den lille lækkersult eller som en god dessert.

Til 4-5 portioner
Dette skal du bruge:
Milkshake
8 dl chokoladeis (færdigkøbt ellers se opskrift herunder)
2 dl mælk
2 dl isterninger
Topping
Chokoladesauce (se opskrift herunder)
Flødeskum
Chokoladesauce
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/2 dl kakao
2 dl vand
2 dl Dansukker Rørsukker
En smule salt
1 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
Chokoladeis med kanel
8 store æggeblommer
3 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. Vaniljesukker
3 1/2 dl mælk
1 dl kakao
7 dl piskefløde 38 %
En smule salt
2 tsk. stødt kanel
Sådan gør du:
Milkshake
Bland is og mælk i en blender, og kør, til det er blandet. Tilsæt isterningerne til sidst. Bland milkshake, fløde og chokoladesauce i et glas. Pynt med chokoladesauce og flødeskum.
Chokoladesauce
Bland alle ingredienserne, og lad det koge op, til sukkeret er opløst. Lad blandingen koge i 3-4 minutter, til saucen begynder at tykne. Tag af kogepladen.
Chokoladeis
Pisk æggeblommer og sukker i en skål.
Varm mælk og kakao op, til det næsten begynder at koge. Tag af kogepladen, og hæld forsigtigt halvdelen af den varme mælk i æggeblandingen under konstant omrøring. Hæld den tempererede æggeblanding i den sidste mælk, og tilsæt fløde, kanel og salt. Lad blandingen simre under konstant omrøring, til den er tyknet (5-10 minutter). Lad blandingen køle i køleskab i mindst seks timer eller helst natten over. Brug en ismaskine, eller stil i fryseren i mindst seks timer.
Opskriften er set hos Dansukker