Brunsviger kagemand

Det skal du bruge:

Dej
150 ml sødmælk

10 g gær

1 æg

30 g Dansukker Sukker

1/4 tsk stødt kardemomme

80 g smør, stuetempereret

1 tsk. Salt

ca. 350 g mel

Topping
125 g smør
150 g Dansukker Brun Farin
1 spsk. Dansukker Lys Sirup

Pynt
100 g marcipan
30 g Dansukker Flormelis
50 g mørk chokolade

Glasur
30 g Dansukker Flormelis
Evt. lidt kakaopulver
Valgfrit slik og flag

Sådan gør du:

Dej
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

Rul derefter dejen ud på et let meldrysset bord, og læg den over i en bradepande (ca. 32 cm x 24 cm). Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter. Dæk derefter fadet til med husholdningsfilm og stil det på køl natten over.

Dagen efter: Tag fadet ud af køleskabet og lad dejen temperere på køkkenbordet i 1,5 time.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Topping og bagning
Smelt smør, brun farin og lys sirup sammen i en gryde under omrøring.

Brug tommelfingeren til at prikke fordybninger i dejen og fordel den lune topping ovenpå. Bag brunsvigeren i ovnen i ca. 20 minutter. Køl brunsvigeren af inden pynt.

Pynt
Ælt marcipanen med flormelis og rul den ud på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Brug en udstikker eller glas til at udstikke et rundt ansigt og skær derefter trøje og bukser ud. Lav en kornet af bagepapir og kom smeltet chokolade derned. Luk til og klip et passende lille hul i enden, så man kan tegne/skrive med chokoladen på marcipanen. Rør flormelis (og evt. kakaopulver) sammen til glasur med lidt vand i en skål og kom små klatter på brunsvigeren, hvor slikket skal sættes på. Pynt med flag og servér straks.

Opskrifterne er udlånt af Dansukker