Blomdahl

Smykker og allergi

Vores hud beskytter kroppen mod ydre påvirkninger, og vi beskytter huden nænsomt med gode cremer og forskellige behandlinger, ligesom mange af os vasker vores tøj i mildt vaskepulver. På trods af dette, kan vi sagtens ende med at få problemer med huden i form af nikkelallergi, der er en allergitype der varer resten af livet. Af: Dea Larsen

Smykker er flotte og pynter, men kan give grimme betændte sår, specielt når vi taler om smykker til ørerne. Ørepiercinger er et udbredt fænomen, og de fleste piger og kvinder får deres første fine øreringe i løbet at de tidlige skoleår. Og her er det som forældre vigtigt at være opmærksom på om lille Sofies første små ørestikker er i et allergivenligt materiale, da det jo som bekendt er smykker der er i kontakt med huden gennem længere tid. Børn skal naturligvis ikke udsættes for stoffer og materialer som kan have en negativ virkning på dem og huden, da det kan udvikle nikkelallergi som de efterfølgende må døje med for evigt. Nikkelallergi er den mest almindelige form for kontaktallergi vi ser i dag, men smykker kan indeholde mange andre allergi fremkaldne stoffer som bl.a. kobolt, palladium, epoxy og akrylater.

Allergivenlige smykker

Blomdahl fremstiller hudvenlige smykker, der er udviklet i samråd med hudlæger. Beviseligt hudvenlige øreringe. Mange allergikere der har prøvet deres smykker, fortæller, at de for første gang i lang tid kan bære øreringe uden problemer. Blomdahls smykker udvikles og fremstilles i Sverige, under konstant overvågning fra udvikling til de lander hjemme i din hånd. I Sverige kontrollerer og dokumenterer man alt for at kunne garantere smykker der er gode ved din hud, og på den måde ikke giver nogen form for allergier. Blomdahls smykker udvikles af nøje udvalgte plastformer og titan – af ren medicinsk kvalitet. Smykkerne fås i mange modeller med både Swarowski-krystalsten og perler, og med Zirkonia sten. Yderlaget af “guld og sølv” lægges kun på de dele af smykket, der ikke kommer i kontakt med huden. Disse smykker anbefales derfor både til børn og voksne, der ønsker at kunne bære smykker hver dag uden risiko for helbredet.

Aftag og rens dine hudvenlige smykker med vand og sæbe så ofte som muligt. Børst dem eventuelt med en tandbørste. Undgå at få hårspray, alkohol og andre kemikalier på dine smykker, så bevarer de deres smukke glans.