Barn på spring i nye smarte sko

Mange børn har kriller i maven op til skolestart. Det er da også både sjovt, lærerigt og spændende at starte i 0. klasse. Der er dog også udfordringer i vente, for der er en forventning om, at børn er ”selvkørende” på nogle punkter, når de starter i skole. Det betyder f.eks., at barnet selv skal kunne tage sine egne sko af og på, det gælder for sko både med velcrolukning eller snørebånd. Så mon ikke der er nogle børn, der har trænet ”binde snørebånd-teknik” i løbet af sommeren?

Af Henriette Rosenthal

Måske husker du det selv? Hvor fantastisk det var at tage ud sammen med sine forældre, og købe en splinterny skoletaske og et smart penalhus til alle skrivesagerne. Måske husker du også frikvartererne som magiske åndehuller i skoledagen, og det gjaldt om at udnytte dem bedst muligt. Sådan er det stadigvæk, og så gælder det om at have fodtøj der er nemt at smutte i, for i indskolingen er det helt naturligt at skifte til indesko, når undervisningen foregår i klasselokalerne.

Velcrolukning eller snørebånd?

Velcrolukning eller snørebånd

Det er vigtigt, at børnefodtøj sidder godt fast på foden, støtter anklen og selvfølgelig også er i den helt rigtige størrelse. Lige så vigtigt er det, at barnets selv kan tage skoene på og lukke dem, så de sidder godt på foden. Sko der ”slubrer”, fordi de ikke er lukket rigtigt, kan bevirke, at barnet vrikker om eller snubler. Det er en god idé at vælge børnesko med velcrolukning, for det kan selv de mindste håndtere. Der findes dog også en anden smart mulighed; sko med elastiske snørebånd, der er lige til at lukke op og i med en smart ”stopper”, som man blot skal trykke på og skubbe ned, indtil skoene er tilpas lukkede om foden.

I Skoringens butikker, fordelt i hele Danmark, er faguddannede specialister klar til at hjælpe med at finde de helt rigtige sko, som giver barnet den bedste mulighed for at hoppe, løbe og lege frit. Find den nærmeste Skoringen-butik på www.skoringen.dk, og få eksperternes hjælp til at vælge dit barns vinterfodtøj.

7 gode råd, når du køber børnesko

  • Voksetillæg skal være på 10 -15 mm afhængig af typen af sko. Jo yngre barn, desto mindre voksetillæg.
  • Vælg sko med en fast hælkappe, der sikrer støtte til barnets fod.
  • Skoene skal sidde godt fast på foden f.eks. med Velcrolukning eller snørebånd.
  • Vær opmærksom på barnefodens bredde, så den passer til skoene.
  • Sålen skal være fleksibel og bevægelig fra midt på skoen og ud til tæerne, mens den skal være forholdsvis stiv fra midten til hælen, det giver børn fri bevægelighed til leg.
  • Børnesko bør ikke gå i arv.
  • Tag barnet med, når der skal købes børnesko.