4 personer
Fyld til bagekartoflerne
2 dl yoghurt naturel, 1 spsk. paprika, 1 pakke landskinke i skiver, 1 spsk. ketchup, 1 stk. økologisk citron, 1 1 tsk. salt, ½ tsk. peber, 4 stk. bagekartofler
Tilberedning
Bagte kartofler med fyld
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Bagekartoflerne vaskes og lægges i et ildfast fad
3. Bag kartoflerne i den 200 grader varme ovn i ca. en time, afhængig af kartoflernes størrelse.
4. Tag bagekartoflerne ud af ovnen og lad dem afkøle lidt.
5. Skær toppen af kartoflerne, skrab kartoffelmassen ud af toppen og bunden med en ske og kom det i en mellemstor skål.
6. Skær skinken i strimler med en kniv.
7. Riv skallen fra 1 citron på et rivejern.
8. Lav fyldet færdigt. Tag yoghurt, paprika, ketchup samt skal fra 1 citron og bland det med kartoffelmassen. Smag til med salt og peber.
9. Tilsæt halvdelen af skinkestrimlerne og vend det i skålen med fyldet.
10. Fyld nu kartoffelbundene og kartoffeltoppene med kartoffelfyldet.
11. Fordel resten af skinkestrimlerne på toppen af kartoffelbundene.
12. Læg kartoffeltoppene på til sidst, så kartoflen nu er samlet igen.
13. Sæt kartoflerne tilbage i det smurte ildfaste fad i ovnen i 10-12 minutter
14. Serveres straks herefter