Bagt timian-honning kylling
Til 4 personer
Ingredienser:
1 stk. hel kylling
1400 g
5 kviste timian
1 spsk. honning
Salt og peber
Grønt:
600 g persillerødder
3 stk. gulerødder
2 stk. rødløg
4 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 dl. vand
Salt og peber
Tilberedning
Skyl kyllingen under koldt vand og gnid den indvendigt med salt og peber. Skyl timiankvistene grundigt og læg dem ind i kyllingen sammen med en god spsk. honning.
Rens grøntsagerne og skær dem i mundrette bidder og vend dem i en skål sammen med olivenolie salt og peber. Fordel grønt i bunden af et ildfast fad, tilsæt vand og læg kyllingen ovenpå. Steg midt i ovnen på varmluft ved 190 grader i 1 t og 15 min. Evt. sættes ovnen på grill ved 200 grader og steges i yderligere 3 min. inden servering.
Server den sprøde kylling med bagte, sprøde grønsager og stegesky.
Velbekomme!