Bæredygtig rengøring

Materialet plastik er brugbart i mange situationer. Det er holdbart, det øger hygiejnen omkring f.eks. madvarer, og det er praktisk til udarbejdelse af produkter, vi bruger i dagligdagen. Men anbefalingerne er klare; brug genbrugsplast, så er du med til at passe på vores natur.

Af Susanna Johansen

Vi kan ikke undgå at bruge plastik i vores hverdag, men vi ved også samtidig, hvor skadeligt det kan være for miljøet. Derfor er det en god idé at være bevidste om, hvad vi bruger, og hvordan vi genbruger det. I dag findes der heldigvis flere produkter på markedet, som er bæredygtige. Vi skal bare vælge med omhu f.eks. når det kommer til rengøringen.

Vileda er en af de producenter, der udvikler med omtanke for mennesker, dyr og naturen. Deres produkter er produceret i genbrugsplastik. Det betyder, at mens du hurtigt og nemt kommer igennem rengøringen derhjemme, og efterfølgende har tid til familien, så er du med til at skåne naturen.

Vilda Turbo Spinmoppe

Vilda Turbo Spinmoppe er et moppesæt med et unikt udvridersystem, der vrider moppen for dig med et enkelt tryk på fodpedalen. Du behøver ikke at få dine hænder ned i vandet, og moppen har en smart teleskopstang, der kan indstilles så den passer til dig. Når moppehovedet bliver nusset, kan du faktisk afmontere det og vaske det, så du kan bruge det igen og igen. Selve spanden i moppesættet er produceret af 75% genanvendt plastik. Du kan dermed hurtigt og nemt vaske gulvene i dit hjem, spare penge, undgå spild og beskytte miljøet samtidigt.

Mikrofiberklud fra Vileda

Den nye mikrofiberklud fra Vileda er lavet af plastikflasker (vand og sodavandsflasker), og forhåbentlig vil mange familier tage denne klud til sig. Mikrofiberkluden fra Vileda består nemlig udelukkende af plastikflasker, ja du læste rigtigt. Og faktisk kan den vaskes mange gange efter brug, uden at miste sin gode rengøringsevne.

Mikrofiber har en utrolig sugeevne, som gør, at kluden hjælper med at suge og fjerne vand og snavs mere effektivt end andre klude. Så her kan du være med til at fjerne nogle af de flasker, der ikke skal flyde i naturen, samtidig med du får et rent hjem.