Alle burde have en 1-2 Spray fladmoppe

Det kan tage flere timer at gøre rent, når man skal rundt i alle hjørner og kroge, men ikke hjemme hos mig – der er det nemt og hurtigt, og rengøringen hjemme hos mig starter altid med en leg. Den leg hedder: find spraymoppen!

Af Susanna Hochheim

Jeg er ikke den store tilhænger af rengøring, men til gengæld kan jeg ikke leve i snavs. Det betyder, at jeg længe har prøvet at knække koden til, hvordan jeg hurtigere kommer igennem rengøringen, så jeg ikke stopper halvvejs og venter med resten til i morgen. I vores husstand er der to hunde, en kat, en hjemmeboende datter, og herudover kan der tælles bedsteforældre, børnebørn og gæster, der skiftes til at besøge vores lille hjem. Det er jo hyggeligt med alle de gæster, men det betyder også, at der skal svinges med gulvmoppen dagligt og køres en klud ret så ofte.

Jeg er muligvis Viledas største fan af 1-2 Spray fladmoppen

Viledas 1-2-Spray fladmoppe er jo genial – simpelthen fordi den er så nem at bruge. Jeg tøver ikke med at fortælle mine gæster om den. Ja, jeg har faktisk talt den så varm, at både mine forældre og min ældste datter har taget sig den frihed at” låne” min spraymoppe med hjem, hvorefter den så er blevet en integreret del i deres hjem. Begge gange har jeg så været ude for at købe en ny, for jeg kan ikke undvære min egen derhjemme.

Med denne moppe behøver jeg bare at fylde vand i skaftet, eventuelt også lidt ikke-skummende rengøringsmiddel, og piissstttt – et let tryk på håndtaget, så sprayes vandet på gulvet og mikrofiberkluden gør gulvet rent. Så både hundene og katten behøver ikke tørre poterne af, inden de træder ind, mor svinger bare fladmoppen hurtigt og nemt, og helt uden en spand med vand.

Min 1-2 Spray fladmoppe er en rengøringsmoppe uden spand. Med dette system hører spande med snavset vand fortiden til. Vand og eventuelt rengøringsmiddel er allerede integreret i skaftet, hvilket gør spand og udvrider overflødig. Med dyr, børn og børnebørn så tænker jeg over, hvad jeg smider ud, men også over hvad jeg bruger af forskellige materialer i min hverdag. Når jeg gør rent, så bruger jeg som alle andre klude. I gamle dage var det gamle undertrøjer, t-shirts og underbukser, for så genbrugte man jo tøjet, inden det blev smidt ud.

Lækre rengøringsklude

Men i dag kan jeg hos Vileda få super lækre rengøringsklude, der kan bruges igen og igen, hvor jeg faktisk har to forskellige klude, jeg vælger imellem. Deres Mikrofiberklud er lavet af 100 % genanvendt plastik, hvilket gør den til et mere miljøvenligt valg. Den er superlækker
og blød, kan vaskes efter brug, og er stadig lige lækker efter vask.

Deres Soft svampeklud er en super tynd svampeklud, som jeg bruger i køkkenet, for den kan suge 15 gange sin egen vægt. Kluden er produceret af overskudsbomuld fra spinderier og af cellulose fra træer.

Fordelen ved svampekluden er, at den er biologisk nedbrydelig og kan smides på kompostbunken, når man er færdig med at bruge den. Efter 6-8 uger er kluden blevet til jord. Vileda Soft svampekluden kan sagtens vaske og anvendes igen. Jeg siger super nem rengøring, der gør det hele lidt sjovere. Vileda siger et miljøvenligt valg til dit hjem.