Aktiviteter i vinterferien…

Vinterferien der for skolebørns vedkommende er i uge syv eller otte, er ugen hvor nogle pakker skiudstyret og drager mod sneklædte tinder, andre pakker badetøjet og springer på en flyver til de varme lande. Og så er der alle os andre, der bliver hjemme og skal finde på noget at forlyste os med. Her får du lidt inspiration til aktiviteter i vinterferien.

Af Henriette Rosenthal Muld

En tur i svømmehallen

Man behøver jo ikke at rejse til sydens sol for at opleve en omgang vandleg, spring fra kanten af poolen, eller en udfordrende ”hvem svømmer hurtigst” konkurrence. I mange byer findes rigtig fine svømmehaller, men bassiner til både store og små. Efter nogle sjove timer i svømmehallen er en kop varm kakao ganske velfortjent.

Politimuseet

I uge syv kan man i alle hverdage mellem kl. 11-16 besøge Politimuseet på Fælledvej 20, 2200 Kbh. N. Her kan man opleve de faste udstillinger, men der vil også være forskellige arrangementer som er skræddersyet til mindre og større børn.

I underetagen kan man komme tæt på nogle af landets mest velholdte politimotorcykler, fra den tid hvor politiet begyndte at blive motoriseret.

Den indendørs legeplads Blegdamsremisen

I den gamle sporvognsremises lokaler på Østerbro ligger en unik indendørs legeplads med plads til leg, sjov og fysisk udfoldelse for børn. Adressen er Blegdamsvej 132A, 2100 København Ø.

På den indendørs legeplads er der højt til loftet og masser af plads til vilde lege og rolige hyggestunder. Man kan slå sig løs i legelandskabet i den store hal eller fordybe sig over lertøj eller legoklodserne i de små værksteder, hvor det pædagogiske personale sørger for vejledning og socialt samvær.

Der er også gode faciliteter hvor man kan spise sin medbragte madpakke og tage sig et hvil fra legen.

Dyrk kulturen i børnehøjde

Hold øje med hvilke museer der afholder særarrangementer for børn i vinterferietiden. Både Louisiana i Humlebæk, som har en hel afdeling særligt dedikeret til børn, og Nationalmuseet i København, byder på spændende aktiviteter og oplevelser for både børn og voksne. ZOO plejer også, at være et populært besøgsmål for både store og små i vinterferien. Her kan man nyde, at se alle ”vinterdyrene” i deres yndlings-årstid.

Den Gamle By – Danmarks Købstadmuseum

Besøg Den Gamle By og oplev en tidsrejse for hele familien og en helt unik seværdighed i Aarhus. Her kan du møde mennesker, der forestiller at leve i slutningen af 1800-tallet og i 1927. Du kan også gå en tur i din egen eller dine forældres tid i en hel bydel med gader, lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra 1970’erne.

Adressen er Viborgvej 2, 8000 Aarhus C.

Spænd skøjterne på

Mon I er så heldige at bo i nærheden af en skøjtehal? Hvis svaret er ja, er der basis for sjov leg på isen, hvor alle kan være med ─ også mor og far. Det er smart at tage lag-på-lag tøj på, for lige så hurtigt man får varmen, når man giver den gas på isen, lige så hurtig bliver man kold igen, når det er tid til en puste-ud-pause på bænken.

Isaberg – skiløb få timer fra København

Hvis man har lyst til en sjov dag på ski, ligger Isaberg kun få timers kørsel fra København. Isaberg Skicenter byder på alpine spænding for både øvede og begyndere og ikke mindst børn.

Isaberg er nemlig Sydsveriges største skianlæg. Her findes der rigeligt med velpræparerede pister i forskellige sværhedsgrader, uanset om du vil have børnevenligt grønt, afslappende blåt eller ophidsende sort. Et effektivt liftsystem, med bl.a. en 6-personers stolelift hele vejen op til toppen, gør opturen hurtig og bekvem – og liftkøerne minimale.