Ingredienser
100 g smør
4 æg
4 dl Dansukker Bagesukker
2 dl mælk
6 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
4 spsk. cacao
2 spsk. vand smør til formen rasp til formen
Glasur
1 pakke Dansukker Flor med chokoladesmag
2-3 spsk. vand
2 tsk. olie
2 dl Dansukker Flormelis
Lidt gul frugtfarve
2-3 tsk. vand 1 tsk. olie
En stor form, ca. 30 x 40 cm, smøres og drysses med rasp. Stil ovnen på 175 °C. Smelt
smørret, og lad det køle af. Pisk æg og sukker til det skummer. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen. Tilsæt fedtstof og mælk. Kom 2/3 af den lyse dej i formen, bland derefter cacao i resten af dejen. Kom den mørke dej i og træk en gaffel gennem dejen, så den færdige tærte får et marmoreret udseende. Abetærten bages midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Skær abens form ud, og smør glasuren på. Pynt med lakridssnører som mund, brunt krymmel som hår og lakridser som øjne.